Forsyningen gør status<br> på kloakarbejder i Sæby

Arkivfoto

Forsyningen gør status
på kloakarbejder i Sæby

5. august 2016 - kl. 13:42 - af

Frederikshavn Forsyning A/S udfører anlægsarbejde i Barbras Allé, del af Solsbækvej, Rosengyden, Søvangsvej, Rosenvænget, del af Rosenvej, del af Chr. Rhuus Vej, Mygindsvej og Jernbane Allé.

Anlægsarbejdet er opstartet i foråret 2016. Der er indgået aftale med to entreprenører om anlægsarbejdet.

De to entrepriser er opdelt, så Arkil udfører arbejdet i Barbras Allé, Rosengyden, Rosenvænget, Søvangsvej samt dele af Rosenvej og Solsbækvej og Entreprenørfirmaet PNP udfører arbejdet i Chr. Rhuus Vej, Mygindsvej og Jernbane Allé. Arbejdet på Vinkelvej udskydes til 2017.

Arkil er nu færdig med anlægsarbejdet i Barbras Allé og arbejder i øjeblikket på Rosengyden, hvor der mangler at blive etableret nye vand- og varmeledninger. I sommerferien er Solsbækvej retableret med stabilgrus, så der er adgang for kørende trafik.

Efter sommerferien genoptages anlægsarbejdet i Solsbækvej. I Rosenvænget og i sidevejen på Søvangsvej (Søvangsvej 3-13) er Arkil så småt gået i gang med gravearbejdet.

Entreprenørfirmaet PNP er ved at afslutte arbejdet i Chr. Rhuus Vej. Efter sommerferien tages fat på Mygindsvej og efterfølgende Jernbane Allé.

Hvorfor graver vi?
I de senere år har Frederikshavn Spildevand A/S været i gang med at renovere kloakker i store dele af Sæby syd. Hensigten med arbejdet har dels været at udskifte gamle udtjente kloakker og dels at adskille regnvand og spildevand, så regnvand udledes til Kattegat, og kun spildevand ledes til renseanlægget. Det planlagte anlægsarbejde er en del af dette arbejde.

Hvad laver vi?
I dag afledes regn- og spildevand fra husene i området til samme ledning i vejen. Dette kaldes fælleskloak. Når denne ledning bliver overbelastet under kraftig regn, vil vandstanden i ledningen stige, og vandet kan derved løbe ind i kældrene på husene gennem spildevandsafløbet.

Vi udfører nu et separatsystem, hvor der etableres to ledninger til henholdsvis regn- og spildevand. Det private kloaksystem på grundene skal efterfølgende adskilles, så regnvand og spildevand afledes til hvert sit ledningssystem. På denne måde bliver de indvendige kælderafløb tilsluttet en spildevandsledning, som ikke er påvirket af regnvand, og risikoen for oversvømmelser af kældrene bliver derved kraftigt reduceret.

Regnvandet fra ejendommene tilsluttes den nye regnvandsledning, hvor der i størrelsen er taget højde for forventet fremtidig vejrsituation.

Regnvandet udledes til Kattegat via flere eksisterende regnvandsudløb, så regnvandet ikke længere belaster Sæby Renseanlæg.

Hvem er med?
Anlægsarbejdet udføres delvist i samarbejde med kommunens Center for Park og Vej, som på visse strækninger udskifter vejbelægning og fortove og Sæby Varmeværk, som renoverer fjernvarmeledninger på en del af strækningerne. Desuden udskiftes dele af vandforsyningens ledninger.

Har du spørgsmål?
Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål til projekterne. Du kan kontakte følgende personer:

Nina Scheel Nellemann, RAMBØLL A/S, tlf. 5161 7693,

Jonas Dueholm Balling, RAMBØLL A/S, tlf. 5161 4720

Halfdan Bøgh, Frederikshavn Spildevand A/S, tlf. 5163 3055

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Forsyningen gør status
på kloakarbejder i Sæby'
til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger