Frederikshavn Kommune<br> fotograferer vejene

Frederikshavn Kommune
fotograferer vejene

4. august 2016 - kl. 12:36 - af

Hvis man på sin færden rundt i den gamle Sæby Kommune og hele Frederikshavn Kommune her de nærmeste dage undrer sig over en lille hvid bil med et kamera på taget, så er der ingen grund til ængstelse.

Fotobilen har en praktisk forklaring. Den er på tur rundt på de kommunale veje, for at fotografere vejenes tilstand. 160 kilometer vej kører den, fra den ene ende af kommunen til den anden og tilbage igen. Optagelserne er nødvendige. Park og Vej bruger dem til at registrere hvilken stand asfalten har, om skiltningen er opdateret og så videre.

-Vi ser alle optagelserne igennem, og vi sammenligner med optagelserne fra tidligere for at få overblik over for eksempel nedbrydning af belægninger og forandringer i landskabet. Vi kører hvert år på en sjettedel af vejnettet i kommunen, fordi det er det antal kilometer af kommunens veje, som vi kan servicere om året. Så vi kommer rundt på alle kommunale veje og registrerer med jævne mellemrum, forklarer Jørgen Aakerberg, fra Park og Vej i Frederikshavn Kommune.

Frederikshavn Kommune har i alt cirka tusind kilometer vej. Kameravognen, der er hyret specielt til lejligheden, begyndte på sin tur i går, og alt efter vind og vejr, kommer den retur om en god uges tid.

Men hvis det regner rigtig meget, eller solen skinner ekstra skarpt kan det få betydning for optagelserne, og så kan det vare en fjorten dages tid, før registreringen er tilendebragt.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Frederikshavn Kommune
fotograferer vejene'
til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER