RealMæglerne Just & Saabye<br> ser gerne Skovlyst bevaret

RealMæglerne Just & Saabye
ser gerne Skovlyst bevaret

29. juli 2016 - kl. 11:58 - af

De nye indehavere af RealMæglerne i Sæby glæder sig over arbejdet for at samle midler til at renovere og bevare Skovlyst i Sæbygaard Skov som et både historisk og moderne kulturmødested i Sæby.

– Vi har haft god kontakt til ApS Skovlyst siden oktober 2015, og da indsamlingsgruppen kom forbi og præsenterede deres planer, var der ingen tvivl overhovedet. Vi bakker op og støtter deres fine arbejde med at skaffe de penge, der skal til for at få store fonde til at støtte med store beløb. Udgangspunktet fra vores side er 1000 kroner for hver solgt ejendom resten af 2016.

Det siger Sanne Saabye, som er indehaver og daglig leder af RealMæglerne Just & Saabye på adressen Søndergade 8D i Sæby.

Hun overtog sammen med Ejvind Just forretningen i Sæby 1. oktober 2015.

– Vi er selvstændige erhvervsdrivende med en stor grad af frihed og samtidig med store fordele i at være en del af en driftig ejendomsmæglerkæde, som RealMæglerne også er.

– Vi ejer selv forretningen og kan gøre næsten, som vi vil. Det betyder blandt andet, at vi ikke er bundet af faste finansielle samarbejder og derfor vil vi til enhver tid have fokus på kunden, og kundens behov, og vi kan yde en meget personlig service.

– En bolighandel er for de fleste en stor og vigtig beslutning, som kun opleves få gange i livet. Derfor kræver det omhyggelig og grundig rådgivning – hver gang. Her hos os forsvinder din bolig ikke i mængden.

Sanne Saabye bor endnu ikke i Sæby, men som ny indehaver af RealMæglerne, har hun planer om at flytte til området.

– Sæby er et utroligt spændende område, og med et boligmarked, som konstant udvikler sig, er det altid vigtigt, at man som ejendomsmægler er forandringsvillig, ihærdig og ikke mindst kreativ. Det er vi hos RealMæglerne Just & Saabye.

– En af de vigtigste faktorer, når en ejendom skal sælges, er kendskabet til det marked, der opereres i. Vi er lokalkendte og har handlet med boliger og erhvervsejendomme både i lokalområdet og i Nordjylland generelt i mange år. Vi er som nye indehavere rigtig glade for den fine opbakning, vi har fået i Sæby, og vi glæder os til at servicere endnu flere sælgere og købere.

Læs mere om RealMæglerne Just & Saabye i Sæby ved at klikke her.

Indsamlingen til bevarelse af Skovlyst
Der er brug for hurtig økonomisk opbakning, hvis et af Sæbys kendte vartegn, Skovlyst i Sæbygaard Skov, skal bevares og fornyes.

Derfor arbejder en indsamlingsgruppe lige nu hårdt for at indsamle 180.000 kroner, som er den meget favorable pris fra Niras for at få lavet en detaljeret beskrivelse af alt det, der er nødvendigt at lave på og ved det gamle hus. Se mere om indsamlingen ved at klikke her.

Det vil give mulighed for at søge større fonde om betydelige midler til en senere renovering af det idylliske sted i den smukke skov. Det vil også kunne give arbejde til en række lokale håndværkere og give økonomisk grundlag for et fantastisk kulturliv i og ved Skovlyst. En sådan beskrivelse er nødvendig og vil give mulighed for at oprette en fond, så der kan søges store midler hjem til projektet og dermed Sæby.

Bygningen Skovlyst er slidt, og trænger til renovering af det meste for eksempel taget, lofterne, køkkenet, toiletterne og stort set alt andet også. En renovering er nødvendig for at sikre Skovlyst som et folkets kulturhus.

Her har mange mennesker gode minder om en udflugt, en teateroplevelse inde eller ude, en koncert, måske et bal eller måske en vellykket privat fest, som huset i øvrigt kan lejes til.

Mange privatpersoner og virksomheder bakker allerede op om indsamlingen.

Alle bidrag er velkomne
Man kan støtte indsamlingen ved at indbetale et beløb til reg.nr. 9012 – konto 1200 003930 eller ved mobilpay/Swipp på 2135 5502.

Man er også velkomne til at henvende sig til styregruppen, som består af Margaretha Cedergren, tlf. 2750 6169, Lars Dittmer, 5125 3637.

Baggrund for indsamlingen
Der samles ind til, at man kan betale for udarbejdelse af et prospekt, som skal illustrere og beskrive kulturhuset Skovlyst. Prospektet er afgørende for, at der kan ansøges og opnås støtte fra større fonde.

For Skovlyst trænger afgørende til en renovering. Frederikshavn Kommune har ikke mulighed for at støtte denne økonomisk, men borgmester Birgit Hansen har tidligt gået engageret ind og har formidlet, at ingeniørfirmaet Niras har udarbejdet en bygningsrapport, der har vist, at huset er værd at renovere. Der er beskrevet to modeller, som beløber sig til omkring fire og seks millioner kroner. Hertil kommer udgifter til udenomsarealer.

Det er også lykkedes at finde en seriøs køber til grunden. Skovlyst ligger nemlig på en grund med tidsbegrænset lejemål. Købet af grundet er også en forudsætning for at opnå fondsstøtte.

For at det hele kan gå op, skal der således hurtigt skaffes midler til prospektet, som er afgørende for at opnå støtte fra fonde og i den sidste ende for, at man har en køber til grunden.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'RealMæglerne Just & Saabye
ser gerne Skovlyst bevaret'
til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger