Ravsliberen i Sæby vil gerne<br> oplære byens nye ravsliber

Ravsliberen i Sæby vil gerne
oplære byens nye ravsliber

24. juli 2016 - kl. 10:41 - af

Sæbys populære ravsliber-par, Doris og Frants Kristensen, er så småt begyndt at overveje at trappe ned, og de vil meget gerne have lov at oplære den eller de, der på et tidspunkt overtager den populære forretning i Algade i Sæby.

-Tiden går jo, og vi bliver ikke yngre, så vi er da begyndte at spekulere lidt på at finde en god aftager af vores butik, museum og værksted. Det er et spændende håndværk, og det kræver altså oplæring, som vi gerne vil hjælpe med, fortæller Frants Kristensen.

Doris og Frants Kristensen startede tilbage i 1985 i Skagen “Ravsliberen i Skagen”. Begge er vokset op i området og er ud af familier, der har samlet og slebet rav i generationer.

Fra Skagen til Sæby
I 2005 blev bygningen i Skagen solgt og forretningen flyttet til det gamle hus i Sæbys smukke gamle gade – Algade. I sliberiet her fremstilles mange flotte og meget specielle ravsmykker, og i vinterhalvåret går turen mange gange til stranden efter rav.

Frants Kristensen har skrevet bøgerne “Rav – fra harpiks til smykke”, “Stenslibning”, “Sølvarbejde for nybegyndere”, og “Rav – fra strand til smykke”.

Frants har gennem mange år holdt kurser i ravslibning, sølvarbejde og stenslibning. holdt foredrag og været med i forskellige radio og tv-programmer. De har også i mange år deltaget i mange messer både i ind- og udland.

Ravsliberen i Sæby tiltrækker hvert år rigtig mange turister, og for eksempel er kinesiske kunder på jagt efter den rigtige vare gode kunder i Sæby.

Lige nu er der ekstra travlt på grund af sommeren, hvor der hver tirsdag og torsdag er ravture for henholdsvis børn og voksne. Her får deltagerne en grundviden om rav og får lov at være på jagt efter rav på stranden under kyndig vejledning af mesteren selv.

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Ravsliberen i Sæby vil gerne
oplære byens nye ravsliber'
til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER