Da 9-årige Kasper kom<br> i rekordbog med sit ravfund

Da 9-årige Kasper kom
i rekordbog med sit ravfund

22. juli 2016 - kl. 1:26 - af

Hos Ravsliberen i Algade i Sæby skaber en gammel historie ny interesse hos de mange børn, der hver tirsdag sommermorgen deltager i jagten på rav sammen med Frants Kristensen.

Han indleder altid de meget velbesøgte ravture i butikken – inden afgang til stranden – med at fortælle om rav, diverse fund og ikke mindst historien om Kasper, der som 9-årig i juli 2009 tæt ved cirkuspladsen i Sæby fandt et stort stykke rav på 210 gram til en værdi af omkring 2000 kroner.

– Det synes børnene, og de voksne, der er med dem, er meget spændende at høre om. Vi har gemt artiklen, som var i SæbyAvis.dk. Kaspers fund var så stort, at det blev optaget i børnenes rekordbog, fortæller Frants Kristensen.

Kasper fortalte sin historie på denne måde:
”Jeg kan godt li’ at gå nede ved stranden og finde rav, og jeg har fundet en hel del i forskellige størrelser. Da jeg fandt kæmpestykket, havde det blæst en del. Jeg fandt lidt småt rav ind imellem regnbygerne, men lige pludselig lå der en stor rund klump. Den var svær at se, da den var dækket af ruer og tang. Jeg troede først, at det var en sten, men den var meget let. Jeg tog ned til ravsliberen i Sæby for at få at vide, om det nu også var rav – og det var det. Ravet er meget flot og rundt, og der er ikke slået noget af det, så det er et meget flot stykke.”

Kasper fortalte også, at der vist kun en gang tidligere er fundet et større stykke rav i Sæby, det blev fundet af en tysker tilbage i 2008, og det vejede 405 gram.

Læs vores historie om børnenes jagt efter rav sammen med Onkel Frants – klik her.

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Da 9-årige Kasper kom
i rekordbog med sit ravfund'
til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER