Kommunen får 1,1 millioner<br> i tilskud til landsbyfornyelse

Kommunen får 1,1 millioner
i tilskud til landsbyfornyelse

8. juli 2016 - kl. 12:05 - af

Frederikshavn Kommune får 1,1 millioner og Hjørring Kommune 2,1 millionerkroner til landsbyfornyelse.

En målretning af pulje til landsbyfornyelse betyder, at 45 kommuner til og med 2020 får cirka 55 millioner kroner om året i tilskud til nedrivning og istandsættelse af faldefærdige bygninger i mindre byer og det åbne land.

Guldborgsund Kommune topper med 3,6 millioner kroner, Jammerbugt Kommune får 1,7 millioner kroner, mens Brønderslev Kommune ikke får midler i denne omgang.

Erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen:
-Med pulje til landsbyfornyelse ønsker vi at give de sværest stillede kommuner bedre mulighed for at skabe attraktive landsbyer, og nedrive de bygninger og ejendomme, som skæmmer i landsbybilledet og som hæmmer tilflytning og borgeres lyst til at bosætte sig i de mindre landsbysamfund. Med ordningen kan kommunerne forhåbentligt fortsætte udviklingen af deres lokalsamfund, så det bliver attraktivt at bosætte sig over alt i hele Danmark.

Kommuner kan fremover opnå tilskud til nedrivning og istandsættelse af bygninger beliggende i landsbyer med under 3.000 indbyggere eller i det åbne land. De 45 kommuner er fundet ud fra en objektiv fordelingsnøgle, som blandt andet afspejler den enkelte kommunes belastning af dårlige huse, befolkningsudvikling og geografiske placering.

Den tidligere ramme på 200 millioner kroner udløber i år. Et bredt politisk flertal besluttede dog med vækstpakken i 2014 at fastholde puljen med cirka 55 millioner kroner. Da ordningen er mindre end tidligere er antallet af ansøgningsberettigede kommuner derfor reduceret fra 70 til 45.

-Regeringen har valgt at fokusere på de kommuner, hvor behovet er størst. Med den nye ordning understøtter vi en mere effektiv udmøntning, hvor kommunerne kan lave en langsigtet indsats for at skabe mere attraktive landsbyer fremover, siger erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen.

Tiltaget er en del af regeringens vækstudspil Vækst og udvikling i hele Danmark.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Kommunen får 1,1 millioner
i tilskud til landsbyfornyelse'
til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger