Fabeldyret har indtaget<br> Sæby og Galleri 2ti

Fabeldyret har indtaget
Sæby og Galleri 2ti

5. juli 2016 - kl. 7:55 - af

Sæby-kunstneren Finn Jakobsen inviterer lørdag til fernisering på en fire meter høj skulptur udformet af et kastanjetræ.

Det foregår på adressen Solsbækvej 210 lørdag den 9. juli klokken 14.

-Med motorsav har jeg formet Sæbys største fabel skulptur “Fabelen”, fortæller kunstneren.

På Solsbækvej 210 i Sæby voksede et stort kastanjetræ efterhånden ind over og ødelagde taget på huset, og samtidig tog det lyset fra stuen.

Derfor var vi nødt til at fjerne træet, siger Finn Jakobsen, der bor på adressen og samtidig driver sit Galleri 2ti derfra.

Men sådan et gammelt træ har jo sin egen historie, og den ville jeg nødig slå ihjel. Derfor besluttede jeg, at træet ikke skulle fjernes, men omdannes til en ny spændende historie i form af skulptur!

I haven findes i forvejen to skulpturer, der stammer fra andre fældede træer, og mange mennesker kommer og ser dem, når de besøger galleriet. For Finn Jakobsen betyder det, at de gamle træer lever videre med nye historier. Og det synes han er vigtig!

Den nye skulptur er ligesom de foregående lavet med motorsav, og det har været nødvendigt at leje et højt stillads for at nå til toppen af den fire meter høje skulptur. Nogle, der allerede har set skulpturen mener, at det måske er den højeste motorsavsskulptur på rod i Danmark. Hvis det er den største er det selvfølgelig spændende, siger Finn Jakobsen, men det vigtigste for ham er, at skulpturen inspirerer til gode historier for mennesker der ser den!

Skulpturen har fået navnet Fabelen
Mine skulpturer er ligesom mine malerier fabulerende, og jeg ønsker, at de skal inspirere til, at hver enkelt finder sin egen historie – ikke nødvendigvis om træet der har været, men gerne fra sin egen menneske-verden. Derfor er Fabelen det rigtige navn til den nye skulptur, siger Finn Jakobsen.

En fabel er oftest en fortælling med dyrevæsner der symboliserer menneskers handlinger. Oftest viser fabler ikke menneskers bedste sider, men Finn Jakobsens fabler – uanset det er skulpturer eller malerier, appellerer til, at hver person også kan forstille sig gode, sjove og eftertænksomme sider ved mennesker!

Finn Jakobsen synes det er spændende og en stor udfordring at lave motorsavsskulpturer. Han kan mærke hvordan saven hele tiden bevæger sig forskelligt i træets ved, og hele tiden inspireres han af knaster, grene og hulrum i stammen.

Under arbejdet med Fabelen har mange mennesker vist stor interesse og har fulgt med i udviklingen fra dag til dag. Mange er stoppet op på gaden udenfor og har givet sine kommentarer med.

Det allervigtigste for mig er, at kunsten inspirerer. Jeg kan allerede nu høre, hvordan de mange fabulerende figurer i skulpturen, får folk til at forestille sig de mest fantastiske ting – både hentet fra deres virkelige verden og fra fantasiens verden. Der har været stor interesse for mine nuværende skulpturer fra både fastboende og turister, og mon ikke den nye Fabel, vil tiltrække endnu flere.

Og det vil da glæde mig rigtig meget, siger Finn Jakobsen.

Fremover er det meningen, at man i forbindelse med besøg i galleriet også kan se såvel den nye skulptur som de to andre, der står i haven.

Men for at alle kan få lejlighed til at hilse Fabelen særlig velkommen til Sæby, holdes der lørdag den 9. juli klokken 14.00 en lille festlighed med afsløring af skulpturen og lidt musik i haven – og en lille forfriskning. Hertil er alle meget velkomne. Samme dag har galleriet åben til klokken 16.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Fabeldyret har indtaget
Sæby og Galleri 2ti'
til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER