God tur: Fem god råd til<br> at få en sikker bilferie

God tur: Fem god råd til
at få en sikker bilferie

28. juni 2016 - kl. 0:41 - af

SaebyAvis.dk ønsker alle en god ferie – også i bil – og Rådet For Sikker Trafik har nogle rigtig gode råd – brug nogle minutter på at læse dem – I skal jo gerne komme hjem i god behold.

Når ferien starter i bilen, er det en god idé at forberede sig grundigt. Så I får en sikker bilferie, og chancen for højt humør på bagsædet bliver bedre.
Her følger fem gode råd, og så er I klar til bilferie:

Pak bilen med omtanke
Placer tunge ting lavt og længst fremme i bagagerummet. Hav ikke en masse liggende løst inde i bilen. De kan blive kastet rundt i bilen, hvis du bremser hårdt op eller hvis der sker en ulykke. Selv små genstande kan gøre stor skade på passagererne. Har du tagboks, så brug den til de lette ting.

Find vej
Brug GPS eller tag et overskuelige kort med i bilen. Og sørg for at din GPS er opdateret, inden I kører hjemmefra.Tast din destination ind, inden bilen starter – aldrig mens du kører.

Planlæg turen
Regn med en realistisk rejsehastighed, så chaufføren ikke bliver stresset, hvis trafikken ikke lige arter sig. Og læg hyppige pauser ind. Især hvis du har børn med i bilen. Tag hellere en overnatning på turen i stedet for at presse jer selv til for mange timer bag rattet. Så er I også mere friske, når I kommer frem og ferien starter.

Få styr på udstyret
Undersøg motor, bremser, lygter og dæk, inden du tager ud på en længere bilferie. I nogle lande er der særlige krav til, hvad du skal have med. For eksempel er det et krav i mange lande, at der er mindst én refleksvest med i bilen.

Tjek teknikken
Oplad mobiltelefon, iPads og andre tekniske hjælpemidler, inden du kører hjemmefra eller køb kabler, så du kan oplade undervejs. Så du kan tilkalde hjælp, hvis uheldet er ude. Og underholdningen til børnene løber ikke tør for strøm, hvis de skal se en film eller høre musik.

Læs meget mere ved at klikke her.

 

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'God tur: Fem god råd til
at få en sikker bilferie'
til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER