Frederikshavn Kommune går imod EU-lovgivningen

Frederikshavn Kommune går imod EU-lovgivningen

1. juni 2016 - kl. 0:09 - af

Onsdag d. 25. maj stemte et flertal i byrådet i Frederikshavn Kommune nej til en fri passage ved Sæby Vandmølle. Afgørelsen er i direkte strid med EU’s Vandrammedirektiv og Vandplanerne. Danmarks Sportsfiskerforbund afventer nu en reaktion fra Naturstyrelsen og forventer, at Frederikshavn Kommune vil blive pålagt at genåbne sagen og dermed leve op til sine forpligtigelser.

Det vækker stor undren i Danmarks Sportsfiskerforbund, at Frederikshavn Kommune undlader at leve op til sine forpligtelser til at skabe fri passage ved Sæby Vandmølle. Kommunen, med borgmester Birgit Hansen i spidsen, begrunder afgørelsen med, at de kulturelle hensyn ved Sæby Vandmølle vejer tungere end hensynet til naturen. Hun forsvarer samtidig beslutningen med, at kommunen allerede har fået afslag på et tidligere projektforslag til 24 millioner kr., da dette ikke var inden for Naturstyrelsens økonomiske rammer, og at kommunen dermed ”er af pinden”, som Birgit Hansen formulerer det til TV2Nord.

– Det er et uholdbart argument. Det tidligere projekt er taget af bordet og kommunen har nu skulle forholde sig til et nyt projekt til ca. 9 millioner kroner. Projektet holder sig inden for Naturstyrelsens økonomiske rammer og tager både hensyn til kultur og natur ved Sæby Å. Derfor er der ingen undskyldninger for at forkaste projektet, forklarer Verner W. Hansen, formand i Danmarks Sportsfiskerforbund.

Vandplanerne gælder også i Frederikshavn
Det er i første omgang EU’s Vandrammedirektiv og Vandplanerne der foreskriver, at kommunen skal sikre den fri passage ved spærringer som Sæby Mølle.

– Det nye projekt lever op til alle tænkelige krav og tilgodeser både naturmæssige og kulturelle hensyn. Alligevel stemmer et flertal i byrådet det ned. Men Vandplanerne gælder altså også for Frederikshavn Kommune, så sagen slutter ikke her, forklarer Verner W. Hansen.

Principiel sag
Danmarks Sportsfiskerforbund vurderer, at afgørelsen kan være af stor principiel betydning, og derfor er sagens videre forløb helt afgørende.

– Får Frederikshavn Kommune lov til at afvise projektet med det uholdbare argument, at de kulturmæssige forhold ved Sæby Vandmølle vægter højere end de naturmæssige, kan det have alvorlige konsekvenser. I værste tilfælde vil afgørelsen kunne skabe præcedens i lignende sager, udtaler Verner W. Hansen.

Stort lokalt arbejde
Danmarks Sportsfiskerforbund har i årevis samarbejdet med den lokale Sæby Sportsfisker Klub om at finde en god løsning ved Sæby Vandmølle. Blandt andet har Sæby Sportsfisker Klub indsamlet 300.000 kr. og samtidig udarbejdet et projekt, der både tager hensyn til kulturelle og naturmæssige forhold.

– Det virker helt uforståeligt, at byrådet ikke påskønner den store frivillige indsats, men derimod går direkte imod det lokale initiativ, udtaler Verner W. Hansen.

3 kommentarer til “Frederikshavn Kommune går imod EU-lovgivningen” under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

3 kommentarer til “Frederikshavn Kommune går imod EU-lovgivningen”

 • Karsten Munk

  For nogen tid siden sagde Saebyavis’ redaktør til mig at det hele ikke skal dreje sig om vindmøller.
  Nu er det faunapassagen der spøger, men det er nok i orden, så længe det ikke er mig der ber’ om at få et indlæg i avisen.

  Forfatteren til overskriften vender tingene på hovedet. Skurken er ikke Frederikshavn Kommune, men EU.
  Faunapassagen blev ikke forkastet med et snævert flertal, men et rungende NEJ.
  Det lader til sagen har kørt i mange år, og hele tiden er lystfiskerne og andre ja-sigere stemt ned. Lystfiskerne respekterer tilsyneladende ikke vores demokrati og lokale selvstyre i Kommunerne, siden de bliver ved med at køre sagen i langdrag, og søger hjælp i et håbløs udemokratisk EU.
  Der er ikke Frederikshavn Kommune der går imod EU lovgivning, men en samling ikke-folkevalgte EU embedsmænd, som tromler hen over Danmarks selvstændighed, Folketing og kommunale selvstyre.
  Hvis det er til trøst for fiskerne vil jeg sige, at faunapassagen spiller en uendelig lille rolle i Danmarks fremtid. Da bliver det helt andre – vildt uhyggelige ting der skal tages stilling til. Hvis udviklingen går videre ophører Danmark nemlig snart som frit, demokratisk land.

 • Hr. Karsten Munk.
  Hvor har du da så evig ret i dette indlæg.

 • Karsten Munk

  Janus
  Tak, dit svar luner selv på en varm sommerdag

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Frederikshavn Kommune går imod EU-lovgivningen' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger