Debatindlæg: Nyt projekt – eneste rigtige løsning

Debatindlæg: Nyt projekt – eneste rigtige løsning

24. maj 2016 - kl. 10:32 - af

Nu har vi overholdt vores del af aftalen og indbetalt kr. 300.000,- til kommunen, men er yderst uforstående over at sagen skal i byrådet. Det kunne jo være fordi Teknisk Udvalg ikke ville tage hele æren for at sætte projektet igang, men ønsker at dele æren med alle i byrådet?! Det burde bare være en ekspeditionssag i TU i henhold til aftalen.
Nu skal alle i byrådet til at sætte sig ind i sagen. De har meget kort tid til dette og kan det overhovedet lade sig gøre.?!

Kommunen har allerede sendt en ansøgning om penge til projektet til Naturstyrelsen og muligheden for en undtagelse for ikke at lave noget ved stemmeværket er trukket tilbage.

Det nye projekt er fuldt finansieret af Staten og EU. Kommunen har ingen udgifter overhovedet, da forvaltningens arbejdstid bliver betalt af vores kr. 300.000,-

Kontorchefen fra Slots- og Kulturstyrelsen under Kulturministeriet har aflagt Sæby Vandmølle et besøg og konstateret at stemmeværket hverken er fredet eller bevaringsværdigt. Sammen med lederen for de Kystnære Museer fandt de det nye projekt fantastisk, da det både bevarer kulturminder, samt skaber en god natur.

Vi har talt med mange hundrede sæbynitter og næsten alle bredejere, som er i projektområdet. Der er kun ganske få modstander til projektet, hvilke dog ikke giver kommunen problemer med at gennemfører projektet i henhold til paragraf 37 i vandløbsloven.
Måske var det på sin plads at afholde et borger møde, således alle har mulighed for at se det rigtige projekt med dets mange fordele for Sæby og omegn?!

ALLE undersøgelser viser at en nedstrømsløsning IKKE kan lade sig gøre og kun opstrømsløsning er i spil. I sag nummer 13/12089 fra oktober 2013 findes dokumentationen for dette.

Kommunen er pålagt en bunden opgave, som går ud på at skabe en fri faunapassage. Nu har vi et projekt, som opfylder alle de krav der er stillet. Det er omkostningseffektivt og forbedre naturen væsentligt, samtidigt med det er gratis, hvad mere kan man ønske sig. Hvis byrådet beslutter at stoppe projektet, så kan det kun være fordi de ønsker den absolutte billigste løsning, nemlig at fjerne stemmeværket helt og derved spare rigtig mange skattekroner til vedligeholdelsen.!

Lad nu ikke partipolitisk uenighed og mellemværender stoppe udviklingen i Sæby.
Sæby, sæbynitterne og ikke mindst naturen har krav og ret til en løsning NU.!!

Med venlig hilsen
Sæby Sportsfisker Klub
Jesper Christensen
Formand

3 kommentarer til “Debatindlæg: Nyt projekt – eneste rigtige løsning” under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

3 kommentarer til “Debatindlæg: Nyt projekt – eneste rigtige løsning”

 • Karsten Munk

  Kære Jesper Christensen.
  Du har selvtilliden i orden, og er en meget dygtig lobbyist.
  Kæden er desværre hoppet af, fordi din lobbyvirksomhed er steget så meget til hovedet, at du og dem du repræsenterer mener at kunne køre det her projekt igennem, uden om byrådet.
  Jeg fik ret i at EU er med ind over, idet du skriver at projektet er finansieret af staten og EU.
  Du er åbenbart ikke flov over at bruge det udemokratiske EU i din kamp, men du er måske så udemokratisk anlagt at du allerhelst vil køre solo, uden om byrådet.
  Slots og kulturstyrelsen påstår stemmeværket hverken er fredet eller bevaringsværdig !!!!!
  Hvis det tilfældet vil jeg provokerende foreslå at parken langs med Fiskerstien asfalteres og indrettes til gocart bane, så byens knallert bøller og andre med benzin i blodet kan udleve deres drøm om fart og spænding dernede.
  Jeg læste et sted at der tidligere er indsamlet (så vidt jeg husker) 2500 underskrifter imod ændring af stemmeværket. Du skriver at du/I har talt med flere hundrede sæbynitter og kun har mødt få modstandere.
  Man kan lave undersøgelser på alt, men resultatet kan være falsk, ved på forhånd at udvælge og udspørge de personer man har formodning om støtter ens ide. Mange hashrygere vil sikkert gerne have fri hash, og dem der ikke retter sig efter fartgrænser vil formentlig gerne have fri hastighed på motorvejen.
  Du skriver :” Nu skal alle i byrådet til at sætte sig ind i sagen. De har meget kort tid til dette og kan det overhovedet lade sig gøre.?!”
  Slap af mand, du er ikke Palle alene i verden, der er også andre der har noget at skulle have sagt.

 • Kim Trolle Wadum

  Modstanderne har nu efterhånden haft mange år til at finde alternativer, til både løsningsforslag og finansiering.

  Men desværre er det eneste man ser fra den side, negative og desperate indlæg uden nogen form for bidrag til sagen.

 • Christoffer Nielsen

  Ærgerligt at ødelægge byens vartegn, det vil svarer til at ligge eternittag på krudttårnet i Frederikshavn! Jeg kan godt forstå problemet i at der ikke er fisk nok i åen hvis man er lystfisker, men nu har vandmøllen altså været der i over 100år, det er det vartegn folk husker Sæby for! I må kører til Voerså istedet, det vil kun være til gavn for denne lille udkantsby!

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Debatindlæg: Nyt projekt - eneste rigtige løsning' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER