Debatindlæg: Lad udlændinge købe sommerhus i Nordjylland

Debatindlæg: Lad udlændinge købe sommerhus i Nordjylland

26. april 2016 - kl. 0:12 - af

Af formand for Dansk Byggeri Nordjylland, Ole Bæk Pedersen.

Vi har mange dejlige sommerhusområder i Nordjylland. Ud af omkring 38.000 sommerhuse er der et til-salg-skilt i indkørslen ved seks til syv procent af dem. Det lyder måske ikke af alverden, men udfordringen er, at der er langt mellem køberne. I øjeblikket går der i gennemsnit lidt over et år – cirka 380 dage – før et sommerhuset er solgt. Det gælder ikke kun Nordjylland, men hele landet.  Salget af sommerhuse er ganske enkelt ikke kommet ud af finanskrisen, og derfor er det nødvendigt at give markedet et lille skub.

En oplagt mulighed er at give udenlandske statsborgere lov til at købe sommerhusene. Hvorfor skal nordmænd og svenskere ikke have lov til at sejle til Nordjylland og tilbringe weekenden i deres sommerhus i Danmark, nøjagtig på samme måde, som danskere tager ned til deres feriehus i Frankrig eller ferielejlighed i Spanien og Tyrkiet? Det vil både være fair, at når danskerne selv køber ferieboliger i udlandet, men det vil også gavne mange af vores mindre lokalområder. Tænk hvad det vil betyde for den lokale bager, grillbar, sportsbutik eller supermarked i vores mindre byer, hvis der kom mere liv i sommerhusene. Det gavner også  de lokale håndværkere, når nye ejere tager sommerhuset i brug, for så skal der for det meste også renoveres lidt på huset.

Lad os bruge de muligheder der er for at få gang i salget af sommerhuse, for det vil også være med til at give liv og aktivitet i mange af vores mindre lokalsamfund. Det håber jeg, at politikerne på Christiansborg vil være lydhøre overfor.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Debatindlæg: Lad udlændinge købe sommerhus i Nordjylland' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger