Frederikshavn Kommune kører på biogas

Frederikshavn Kommune kører på biogas

15. april 2016 - kl. 0:07 - af

Den grønne transport blomstrer i Frederikshavn kommune. Her baner det ene tiltag vejen for det næste, og senest er tre nye biogasbiler rullet ind på kommunes parkeringsplads. Bilerne, der både kan køre på biogas og benzin, er fleksible at bruge i dagligdagen.

”Vi kører på Biogas”. Sådan står der på det store grønne mærkat placeret på sidedøren af de tre nyindkøbte VW Caddy Combo varebiler.

Bilerne kører flere daglige ture rundt i kommunen, hvor de anvendes af de tekniske medarbejdere, som har brug for at komme rundt, når der skal løses opgaver på kommunens bygninger.

– Vi har brugt biogas-bilerne i en måneds tid nu, og de fungerer upåklageligt. Vi er en kommune, der har energi som et prioriteret vækstspor, og derfor er vi også rollemodel, når muligheden byder sig, siger Bo Niebuhr, afdelingsleder ved Ejendomscenteret.

Bo Niebuhr peger på, at det er blevet lettere at vælge de grønne alternativer til. Det skyldes, at de lokale faciliteter understøtter valget af grønne løsninger, også indenfor transportområdet.

De tre nye biogasbiler er købt lokalt hos Uggerhøj, som samtidig kan servicere bilerne. Herudover etablerede HMN Naturgas en biogas-tankstation i forbindelse med et projekt i slutningen af 2014. Den tankstation benyttes i dag til tankning af de nye biler, til regionale biogasbusser og bybusser på biogas.

– Biogas er et oplagt grønt alternativ til diesel for varevogne, busser og lastbiler. Transportsektoren halter bagefter, når det gælder om at mindske miljøbelastningen. Det forsøger vi at gøre noget ved, ved at etablere den nødvendige infrastruktur af biogastankstationer, siger direktør i HMN Naturgas A/S Henrik Iversen.

Energibyen viser den grønne vej frem
De seneste år har Energibyen været igangsætter på en række projekter, som netop involverer biogas til transport. Porteføljen tæller Danmarks første regionale busrute på biogas mellem Frederikshavn og Aalborg, en biogastankstation etableret af HMN Naturgas på Suderbovej i Frederikshavn – og siden januar har det været muligt at benytte bybusser på biogas i Frederikshavn.

– Der er sket en stor lokal udvikling de seneste år inden for grøn transport, og jeg glæder mig over at se, hvordan vores initiativer er med til at gøre de grønne alternativer mere tilgængelige. Det handler om at skabe de rammer, som gør det muligt at træffe energirigtige valg, og det gør vi f.eks. med biogas-tankstationen, som er forudsætning for, at både busser og biler kan tanke lokalt i Frederikshavn, siger Bahram Dehghan, Senior Project Manager, Energibyen.

Til dagligt arbejder Energibyen med at fremme initiativer som understøtter Frederikshavn Kommunes vision om at blive 100 pct. selvforsynende med vedvarende energi inden udgangen af 2030.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Frederikshavn Kommune kører på biogas' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER