Aflastningshoteller i Skagen og Sæby

Aflastningshoteller i Skagen og Sæby

31. marts 2016 - kl. 7:32 - af

Socialudvalget besluttede den 8. april 2015, at der skulle oprettes aflastningshoteller i hhv. Skagen og Sæby.

På baggrund af denne beslutning, blev der den 4. maj 2015 startet 2 aflastningshoteller. Det ene på Rosengården i Sæby, og det andet på Drachmannsvænget i Skagen. Aflastningspladserne er oprettet i demensplejeboliger, der havde stået ledige i Skagen hhv. Sæby over længere tid. Begge aflastningshoteller har på nuværende tidspunkt en aflastningsplads hver.

Aflastningshotellerne blev oprettet med henblik på at imødekomme behovet for pasning af borgere, der ikke kan lades alene, når en ægtefælle eller samlever, har behov for aflastning eller ferie.

I Sæby var den første borger på aflastning den 13. maj 2015, imens aflastningen i Skagen havde den første borger på aflastning den 9. juni 2015.

Status for aflastningshotellerne
Fra uge 19 2015 til uge 7 2016 (i alt 294 dage), har der samlet set været en belægningsprocent på 79,42 % på aflastningshotellerne. Den nærmere fordeling af hvor mange dage aflastningshotellernes aflastningsboliger har været optaget i løbet af de 294 dage, fremgår af tabellen nedenfor:

Antal dage i alt:
Skagen: 294
Sæby: 294

Antal optagede dage i % dage i alt:
Skagen: 227, lige med 77,21 %
Sæby: 240, lige med 81,63 %

Konklusion:
Ud fra ovenstående tabel, må det konstateres, at brugen af aflastningshotellerne er meget omfattende, og at aflastningshotellerne har været optaget i langt størstedelen af de 294 dage. Dette indikerer derfor, at
aflastningshotellerne tjener deres formål godt, og at tilbuddene umiddelbart må vurderes som værende en succes, i forhold til at kunne aflaste ægtefæller, der oplever en bedre service og fleksibilitet, i forhold til at kunne planlægge ferie og lignende.

Aflastningshotellerne har ligeledes lettet presset lidt fra de ordinære aflastningspladser, og derved hjulpet til med at holde færdigbehandlingsdagene på sygehusene, på et stabilt lavt niveau.

Indstilling
Social- og Sundhedsdirektøren indstiller derfor, at socialudvalget tager orienteringen til efterretning.

Beslutninger:
Ældrerådet finder tilbuddet om Aflastningshotel meget positivt. Ælderådet er dog usikker på, om tilbuddet når ud til borgerne. Det er vigtigt at man fortsat arbejder på at oplyse borgerne om muligheden.

Myndighedsafdelingen vil være opmærksom på dette, og de er pt. ved at se på, hvor mange ledige boliger der er i kommunen generelt. Oplysninger herom sendes til Ældrerådet.
Ælderådet tager orienteringen til efterretning.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Aflastningshoteller i Skagen og Sæby' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER