Alternativ ”musical” i Lyngså kirke

Alternativ ”musical” i Lyngså kirke

29. marts 2016 - kl. 0:24 - af

Alle havde glædet sig, og alle sejl var sat til, men det blev slet ikke som forventet. Dermed ikke sagt, at det var nogen fiasko – tværtimod.

Baggrunden var den, at piger og drenge i alderen fra 8 – 12 år skulle spille en musical i Lyngså kirke 2. påskedag. Meningen var, at der skulle øves i Lyngså kirkehus i tre hele dage før Skærtorsdag med generalprøve onsdag eftermiddag. Desværre kom der andre arrangementer i vejen samt ferie med forældre i Påsken og diverse sportsarrangementer. Kirkens børnekor, K. I. K., skulle også have deltaget, men her var der også en del frafald, så der var ikke andet at gøre end at aflyse.

Gode råd var dyre, og hvad skulle der nu ske? De to sanglærere, Dina Flyvbjerg Ledet og Hanne Møller, satte sig sammen med kirkens organist, Jørn Wolf, og i løbet af rekordtid lykkedes det de tre at skrue et arrangement sammen, som så skulle præsenteres i kirken 2. påskedag i stedet for.

Gammelt brev
Sognepræst Helge Morre Pedersen indledte med at fortælle, der var fundet et gammelt brev, som han flere gange i løbet af den næste time læste op ad. Det viste sig at være Påskens bibelske hændelser omkring Jesus, der så dag for dag i Påsken blev flettet sammen med historie og salmesang. Både kirkegængerne og de to sanglærere sang med, og flere gange sang sanglærerne solo. Sopranen, Dina Flyvbjerg Ledet, sang en del solosalmer med sin flotte stemme, der rigtig kom til sin ret, i de høje buede kirkehvælvinger akkompagneret af Hanne Møller på elklaver. Når Dina Flyvbjerg Ledet sang solo, var der helt stille i kirken, og alle fik en sangoplevelse, som de sent vil glemme.

Der er ingen, der er i tvivl om, at det ville have været dejligt og festligt som afslutning på Påsken med en snes syngende og dansende børn i en musical i kirken. Men alternativet var bestemt heller ikke så dårligt endda. De tre personer bag dette høstede da også bifald fra kirkegængerne.

Kirkekaffe
Efter en times tid var den alternative kirkegang slut, og det skete, mens alle stod op og sang med på slutsalmen.

I våbenhuset var medlemmer af menighedsrådet klar med kaffe og diverse godt, der blev nyt på stedet som afslutning på Påsken.

Tekst og foto(s) Cille Strøm

02   IMG_9623

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Alternativ ”musical” i Lyngså kirke' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger