Sæby Apotek: Det gode liv som kroniker

Sæby Apotek: Det gode liv som kroniker

27. marts 2016 - kl. 0:01 - af

apo1 600x250Hvert år opdages ca. 60 – 80.000 nye kronikere i Danmark. Det er ofte et hårdt slag for de, der rammes af en kronisk (langvarig) sygdom, og mange tanker ryger gennem hovedet.
Det er selvfølgelig vigtigt, at man som patient får svar på sine spørgsmål, og også bliver tryg ved den behandling, der skal sættes i værk.
For mange betyder opdagelsen af en kronisk sygdom, at dagligdagen og måske livsstilen må lægges om, således man får det bedste ud af situationen.

Mange mennesker oplever, at de får en masse at vide af lægen når de er i konsultationen eller på sygehuset, men også at de ikke husker alle detaljer, nok fordi de er blevet forskrækkede over situationen, når de kommer hjem.

På apoteket kan vi hjælpe et stykke ad vejen til at få det godt som kroniker. Vi kan give ideer til hvordan man får gode vaner med sin medicin, vi kan hjælpe med en del svar på spørgsmål om medicinen og dens virkninger og bivirkninger, og hvad man skal være opmærksom på.

For at kunne hjælpe bedst muligt, er der blevet indført en mulighed for at få to samtaler á ca 10 minutter med en farmaceut, ganske gratis. Her man kan stille sine spørgsmål og få svar, således man kommer godt i gang med medicinen.

Tilbuddet gælder ny opdagede kronikere, som er diagnosticeret inden for de seneste 6 måneder. Tilbuddet består af en samtale på apoteket hurtigst muligt og en samtale, som kan foregå over telefonen ca. 2-3 uger senere. I den sidste samtale kan man fokusere på de spørgsmål, der er kommet siden man begyndte på medicinen, men også følge op på den første samtale.

Medicinsamtalen kan visiteres af lægen, men apoteket kan også tilbyde den uopfordret. Det kan være en rigtig god ide at tage imod tilbuddet, for det kan være med til at sikre den bedste behandling, færrest problemer og et godt liv som kroniker.

Er du ny opdaget kroniker, og ikke har fået tilbuddet, så kontakt apoteket, så ser vi om ikke vi kan finde en løsning også for dig.

Rigtig god påske

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Sæby Apotek: Det gode liv som kroniker' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER