Kun en tåbe frygter ikke haven<br>…

Kun en tåbe frygter ikke haven

27. marts 2016 - kl. 10:23 - af

Have (1)-Standard_600x250Sidste år var antallet af danskere, der kom til skade i forbindelse med havearbejde det højeste siden 2010. Så når nordjyske husejere på denne årstid finder haveredskaberne frem, skal de være særligt opmærksomme og forsigtige, lyder rådet fra GF Forsikring i Frederikshavn og Hjørring.

Foråret står for døren, og med det lunere vejr er der mange, der bruger tiden på havearbejde, så haven igen kan fremstå pæn og indbydende. Men inden man giver sig i lag med bedene og hækken, skal man tænke sig om, for havearbejdet er ikke helt ufarligt, påpeger GF Forsikring i Frederikshavn og Hjørring.

– Hos GF Forsikring har vi hvert år kunder, der anmelder skader, hvor de er kommet til skade i forbindelse med havearbejdet. Det er alt lige fra mindre skader med fingre og hænder, til alvorlige hovedskader i forbindelse med faldeskader fra stiger. Derfor opfordrer vi havefolket til at tage deres forholdsregler, når de går i ”krig” med haven. Det kan fx være altid at bruge havehandsker, når hækken skal klippes, og sikre stigen inden man kravler op på den, siger Områdechef hos GF Forsikring i Frederikshavn og Hjørring, Tina Bilstrup Philipsen.

Stigning i antal ulykker ved havearbejde
Ifølge tal fra Ulykkes Analyse Gruppen ved Odense Universitetshospital var der alene i de første tre kvartaler i 2015 mere end 472 danskere, der blev behandlet på skadestuen i Odense for tilskadekomster i forbindelse med havearbejde.

Sammenlignet med hele 2014, hvor der var i alt 419 tilskadekomne, der søgte skadestuebehandling på skadestuen i Odense, er der tale om en klar stigning i antal tilskadekomne. Da skadestuen i Odense kun har et optageområde, der svarer til omkring 5 procent af Danmarks befolkning, betyder det, at der på landsplan er rundt regnet 10.000 danskere, der årligt søger skadestuebehandling som følge af tilskadekomst i forbindelse med havearbejde.

– Tallene taler deres tydelige sprog: Hvert år er der rigtig mange danskere, der opsøger landets skadestuer, fordi de undervurderer farerne ved havearbejde, konkluderer Tina Bilstrup Philipsen.

Skadetallene fra Ulykkes Analyse Gruppen ved Odense Universitetshospital viser også, at når danskerne kaster sig over havearbejdet, sker de fleste skader i forbindelse med brug af stiger, hækkeklipper, plæneklipper, hækkesakse og motorsave.

Husk at anmelde skaderne til ulykkesforsikringen
– Er man uheldig at komme ud for en ulykke under havearbejdet, kan en ulykkesforsikring være nyttig. Ulykkesforsikringen kan i første omgang hjælpe med at dække udgifterne til fysioterapi eller kiropraktor. Viser det sig på sigt, at skaden er så alvorlig at den medfører et varigt men, kan man få udbetalt en erstatning, slutter Tina Bilstrup Philipsen.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Kun en tåbe frygter ikke haven
...'
til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER