Dansk-amerikansk ægtepar udstiller på Sæby Bibliotek

Dansk-amerikansk ægtepar udstiller på Sæby Bibliotek

25. marts 2016 - kl. 0:03 - af

Bibliotek_600x250Ægteparret Liselotte Dyhrberg og Robert Saybolt udstiller i april måned deres kunst på Sæby Bibliotek. Hun med sine malerier, og han med sine skulpturer. Parret bor i Frederikshavn.
Liselotte Dyhrberg er flyttet tilbage til sin fødeby Frederikshavn, efter 34 år i USA – nærmere San Francisco, hvor hun har fået sin uddannelse på SF Art Institute i billedkunst, og på SF State University som lærer. – Jeg har undervist tusindvis af børn i San Francisco, fortæller hun, og jeg nød at omgås de unge legende og åbne mennesker, som samtidig har været en kilde til min egen inspiration og kunst.

H. C. Andersen
For to år siden begyndte hun på sin H. C. Andersen-serie. – Jeg genskabte et forhold til de historier, jeg er vokset op med, og indså, at jeg slet ikke kendte dem særligt godt, forklarer Liselotte Dyhrberg. Det gav hende ideen til at plukke øjeblikke i historierne, som har en særlig betydning for hende. Det skabte også en stærk forbindelse til det danske liv, hun er vokset op i. – Jeg håber malerierne nydes så meget, som jeg har nydt at male dem.

Humoristiske skulpturer
Robert Saybolt er amerikansk kunstner, gift med Liselotte. Han har, som sin kone, i flere år undervist børn i San Francisco, i dag arbejder han på Skagen Skole. Robert Saybolt arbejder med skulpturer i repurposed træ kombineret med andre materialer f.eks. metal, sten og maling.
Inspirationen henter han bl.a. i den skønhed, han ser i sit nye hjemland. Skulpturerne kan være både humoristiske, skæve og melankolske. – Jeg elsker at finde forbindelser mellem former f.eks. opstigende røg fra en skorsten, der bliver til halen på en kat, en træstamme bliver til masten på et skib, forklarer Robert. Der er verbale ordspil som f.eks. et hus med ben, der er blevet til ”Vandrehjem” eller ”Slots” øl bliver ”The Castle”, som i udtrykket ”A Mans Home is his Castle”!
Liselottes billeder kommer til at pryde væggene, mens Roberts skulpturer får plads i montrerne på biblioteket. Indirekte er Liselotte i øjeblikket udstillingsaktuel på Frederikshavn Bibliotek, hvor malerier fra de fire FOF-malehold hun underviser i vises.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Dansk-amerikansk ægtepar udstiller på Sæby Bibliotek' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER