Ny undersøgelse ved Sejerø forsinker samlet havmølleudbud

Ny undersøgelse ved Sejerø forsinker samlet havmølleudbud

22. marts 2016 - kl. 11:03 - af

Vindmoeller1_600x250En ny miljøvurdering af Sejerø Bugt konkluderer, at det ikke helt kan udelukkes, at en havvindmøllepark der vil kunne skade sortænderne i området.

Derfor har Energi-, forsynings- og klimaministeren Jens Chr. Lilleholt (V) udsat fristen for endelige udbud 1 måned, han vil endvidere orientere energiforligskredsen i Folketinget om konklusionerne fra eksperterne.

Da sagen samtidig har forsinket tidspunktet for, hvornår Energistyrelsen kan offentliggøre de endelige udbudsbetingelser, og dermed hvor lang tid byderne har til at forberede en budpris, er fristen for bud udskudt til den 4. maj, indtil konsekvenserne er afklaret, meddeles det fra Energistyrelsen.

I alt 6 områder rundt om i Danmark er efter en screeningsproces udpeget som mulige steder for etablering af en stor havvindmøllepark. Ud over Sejerø Bugt drejer det sig om et område ud for Sæby samt Smålandsfarvandet, Bornholm, Vesterhav Syd og Vesterhav Nord. VVM-redegørelserne for de øvrige nævnte områder har ikke medført begrænsninger.

Energistyrelsen nævner på sin hjemmeside, at disse resterende områder har opbakning fra de relevante kommuner, heriblandt Frederikshavn Kommune.

Forskere fra Århus Universitet har sammen med konsulentfirmaet Niras revurderet miljøundersøgelserne for en eventuel havvindmøllepark i Sejerø Bugt. De involverede eksperter er kommet frem til det resultat, at det ikke kan udelukkes, at der kan være en påvirkning af havvindmølleparken ind i det nærtliggende fuglebeskyttelsesområde, som har sortænder på udpegningsgrundlaget. Derfor den nye miljøvurdering for disse arealer.

Ifølge Naturstyrelsen er der i nærheden af Sæby-området 2 arealer, som hører under Natura 2000. Det er dels omkring Solsbæk syd for Sæby samt et areal Åsted Ådal, Bangsbo Ådal og nærliggende overdrevsområder.

Via dette link kan der læses mere om Energistyrelsens seneste udmeldinger på havvindmølleområdet:
http://www.ens.dk/info/nyheder/nyhedsarkiv/kystnaere-havmoeller-ny-undersoegelse-sejeroe-bugt-havvindmoellepark

Der kan læses mere på Energistyrelsens faktaark via dette link:
http://www.ens.dk/sites/ens.dk/files/undergrund-forsyning/vedvarende-energi/vindkraft-vindmoeller/havvindmoeller/kystnaere/faktaark_kystnaere_moeller_hjemmeside_endelig.pdf

Via dette link kan man se alle Natura 2000-områderne oplistet:
http://naturstyrelsen.dk/media/nst/68127/Natura2000%20nr.pdf

Tekst af Per Rye

 

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Ny undersøgelse ved Sejerø forsinker samlet havmølleudbud' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER