Flere nordjyske unge søger en gymnasial ungdomsuddannelse

Flere nordjyske unge søger en gymnasial ungdomsuddannelse

18. marts 2016 - kl. 11:01 - af

Handelsskole_600x250De almene gymnasier og handelsgymnasiet har lidt færre ansøgere, mens der er flere ansøgere til htx og hf.

Flere ansøgere trods færre unge
5398 nordjyske unge har søgt om næste år at komme ind på en gymnasial ungdomsuddannelse. Det er lidt flere end sidste år, hvor 5353 unge søgte om enten at begynde på en stx (det almene gymnasium), hf, hhx (handelsgymnasium) eller htx (teknisk gymnasium).

Det giver en lille stigning på 1 procent i forhold til året før. Stigningen sker på trods af, at der i forhold til 1. kvartal 2015 er 1,2 procent færre unge mellem 15 og 17 år i Nordjylland.

Stigningen dækker over forskelle på de enkelte uddannelser. Flere har søgt ind på htx, mens lidt færre har søgt stx og hhx.

– Den store fremgang i søgningen til de tekniske gymnasier fanger en samfundstendens, hvor der er stor opmærksomhed på de naturvidenskabelige fag og fagretninger. Med en teknisk studentereksamen i hånden vil mange unge være godt rustede, hvis de netop ønsker at læse videre inden for det naturvidenskabelige område, eller ønsker sig et job inden for denne branche, siger Otto Kjær Larsen, formand for Region Nordjyllands Udvalg for Vækst, Innovation og Kompetencer.

Optages direkte eller via fordelingsudvalg
Optagelsen af unge på de forskellige uddannelser, sker på forskellig måde. På hhx og htx optages eleverne direkte på den skole, de har søgt. På stx og hf bliver eleverne fordelt på de nordjyske gymnasier gennem det nordjyske fordelingsudvalg.

Fordelingsudvalgets opgave er at fordele ansøgere til stx og hf efter de gældende regler, og sikre at alle unge, som søger om at komme på stx eller hf bliver optaget på et gymnasium, hvor der er plads, og hvor de kan få den studieretning, de ønsker.

I begyndelsen af april kan eleverne forvente at få at vide, hvilket gymnasium, de er optaget på.

Yderligere oplysninger
Se detaljerede ansøgningstal her

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Flere nordjyske unge søger en gymnasial ungdomsuddannelse' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER