Konfirmation og reglerne om konfirmationsbidrag

Konfirmation og reglerne om konfirmationsbidrag

17. marts 2016 - kl. 9:24 - af

billed Helle Moerch SoerensenDer er uden tvivl nogle familier, der lige nu er i fuld gang med planlægningen af en rigtig vigtig begivenhed, nemlig konfirmationen. En af forårets store begivenheder for mange teenagere er deres konfirmation, og det er derfor i naturlig forlængelse af dette også meget vigtigt for deres familie, at konfirmationsdagen bliver en succes.

I den forbindelse er der nogle juridiske regler, man med fordel bør kende til, da dette i nogle tilfælde vil medføre, at dagen bliver endnu mere vellykket.

Har du f.eks. styr på reglerne om konfirmationsbidrag i forbindelse med afholdelsen af konfirmation? Det er for mange mennesker en bekostelig affære at afholde en konfirmation, da man naturligvis gerne vil have, at alting skal være perfekt på denne særlige dag. Dette medfører i nogle tilfælde en række økonomiske udfordringer – særligt i skilsmissefamilier, da det kan være svært at blive enige om, hvem der skal betale for hvad, når der skal købes tøj, afholdes fest og meget andet.

Derfor er det vigtigt, at man har styr på reglerne om konfirmationsbidrag. Hvis fraskilte forældre har fælles forældremyndighed over det barn, der skal konfirmeres, har begge parter forsørgelsespligt. Det har den betydning, at i disse tilfælde skal begge forældre bidrage økonomisk til barnets konfirmation. Dette medfører, at den forældre der har bopælspligten kan søge samværsforælderen om økonomisk bidrag til afholdelsen af konfirmationen. Samværsforælderen har således pligt til at betale dette bidrag.

Hvis fraskilte forældre ikke har fælles forældremyndighed, vil det også i nogle tilfælde være muligt for den forælder, der har forældremyndigheden at søge den anden forælder om bidrag til udgifterne i forbindelse med konfirmationen.

Såfremt det ikke er muligt for forældrene at blive enige om fordelingen af udgifterne til afholdelsen af konfirmationen, er det muligt at søge om fastsættelse af konfirmationsbidrag hos statsforvaltningen. Hvis man står i den situation, at man ikke kan blive enige om konfirmationsbidraget, og af den grund er nødsaget til at bede statsforvaltningen om hjælp, er det vigtigt, at man overholder fristerne for ansøgningen om bidrag, da det modsatte kan medfører, at retten til konfirmationsbidrag fra den anden forælder bortfalder.

Advokat Helle Mørch Sørensen

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Konfirmation og reglerne om konfirmationsbidrag' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger