Konfirmander skal være kontantløse på blå mandag

Konfirmander skal være kontantløse på blå mandag

15. marts 2016 - kl. 15:05 - af

Konfirmander kan være nemme ofre for lommetyveri på blå mandag, hvis de har større kontantbeløb på sig. Spar Nord Sæby er derfor i fuld gang med at udstyre årets konfirmander med betalingskort, der kan erstatte kontanterne.

Politiets Centrale Nøgletal viser, at der i 2015 blev anmeldt over 30.000 tyverier fra lommer og tasker, og en del af dem blev begået mod unge i konfirmationsalderen. Ifølge Forsikring & Pension går tyvene typisk efter værdigenstande, der er lette at omsætte som eksempelvis mobiltelefoner, smykker og kontanter, og her er konfirmanderne i risikogruppen, hvis de har større beløb på sig, når de skal fejre blå mandag.

Det får nu Spar Nord Sæby til at arbejde målrettet på at gøre årets konfirmander kontantløse. Privatrådgiver Helle Sort Pedersen i Spar Nord Sæby hæfter sig ved, at konfirmander i gennemsnit får omkring 15.000 kroner ind på kontoen, når de konfirmeres.

– Det er oplagt at udstyre de unge med et betalingskort, som kan erstatte i hvert fald de store kontantbeløb og dermed skabe mere tryghed omkring dem på blå mandag. Med et betalingskort er de unge desuden bedre stillet, hvis de skulle blive udsat for lommetyveri, siger Helle Sort Pedersen.

Spar Nord Sæby er allerede i gang med at udstyre årets konfirmander med betalingskort ud fra målsætningen om, at blå mandag i år skal være kontantløs.

Råd: Vær opmærksom
Det Kriminalpræventive Råd anbefaler forældre at fastsætte en beløbsgrænse for, hvor mange løse kontanter de unge må have på sig på blå mandag og henviser også til, at betalingskortet kan være en fordel frem for større mængder af kontanter.

8 procent i rente
– Når du opretter en konfirmandkonto i Spar Nord Sæby, får du ud over betalingskortet i form af et MasterCard Debit også en langt højere rente på hele 8 procent. Så der er i vores optik mange gode grunde til at oprette en konfirmandkonto med et tilhørende betalingskort inden blå mandag, understreger Helle Sort Pedersen afsluttende.

Spar Nord forventer på landsplan at tiltrække omkring 5.500 af årets konfirmander og nonfirmander, og det er den gruppe, som banken arbejder på at gøre kontantløse til blå mandag.

Med en konfirmandkonto hos Spar Nord får årets konfirmander en rente på 8 procent ved indskud på op til 15.000 kroner. Tilbuddet gælder også for de såkaldte nonfirmander.

Om Spar Nord
Med flere end 395.000 kunder, 1.538 medarbejdere og 70 lokale banker (filialer) over hele landet er Spar Nord blandt de største banker i Danmark. Banken har gennem finanskrisen hvert år leveret trecifrede millionoverskud og leverede i 2015 et overskud før skat på 1.074 millioner kroner.

Spar Nord ejes af cirka 117.000 aktionærer.

For yderligere information se www.sparnord.dk

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Konfirmander skal være kontantløse på blå mandag' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger