Bjarne Nielsen Brovst besøger kirkehuset i Lyngså

Bjarne Nielsen Brovst besøger kirkehuset i Lyngså

14. marts 2016 - kl. 15:58 - af

Albæk-Lyngså kirkedistrikt er arrangør af en sogneaften, der finder sted i Lyngså kirkehus torsdag 31. marts 19.00.

I den anledning kommer Bjarne Nielsen Brovst og holder et foredrag om Marie Bregendahl og Jeppe Aakjær, der hedder, ”Så længe vore hjerter vil”.

  1. september i år er det 150 år siden Jeppe Aakjær, der er født Jensen, blev født i 1866. Han voksede op, i den lille landsby Åkær syd for Skiv,e som ligger i det samme sogn, hvor også Marie Bregendahl voksede op. Marie er født året efter i 1867 den 6. november.

Marie var den rige gårdmandsdatter, mens Jeppe var søn af en fattig hedebonde. Begge er de kendt som nogen, af det forrige århundredes største forfattere. Selv om de stammer fra det forrige århundrede, er de nogle af dansk litteraturs ypperste navne.

I sit foredrag beskriver Bjarne Nielsen Brovst Marie og Jeppes forhold, på baggrund af der i nyere tid er fundet en hel del ukendte breve mellem de to. Samtidig giver han et indblik i, det moderne ægteskabs glæder og hengivenhed, men kommer også ind på en afsløring af forholdet mellem Jeppe og Marie, der var ved at kaste Marie ud i fortabelse og selvmord.

Jenle
Jenle er navnet på Nanna og Jeppe Aakjærs kunstnerhjem på Salling. Halvøen strækker sig ud i Limfjorden til nord for Skive. Området er et meget smukt naturområde med to skove. I den ene af skovene, der hedder Jenles Sydskov, ligger Nanna og Jeppe Aakjær begravet.

Aktivitetsudvalget i Albæk-Lyngså sogn arrangerer en sommerudflugt til Jenle, der finder sted lørdag 2. juli, hvor deltagerne opfølgende på Bjarne Nielsens Brovst´s foredrag skal se Jeppe Aakjærs kunstnerhjem.

Tekst Cille Strøm

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Bjarne Nielsen Brovst besøger kirkehuset i Lyngså' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER