Idrætslinje med udfordringer<br>…

Idrætslinje med udfordringer

12. marts 2016 - kl. 11:44 - af

Eleverne på Hørby Efterskole deltager i disse dage i mange forskellige turneringer, og selvom det ikke giver medaljer med hjem hver gang, giver det oplevelser, sammenhold og erfaringer i massevis.

På Hørby Efterskole har man en bred Idrætslinje. Det vil sige, at eleverne ikke kan vælge fx en egentlig fodboldlinje, men i stedet vælge fodbold som et blandt mange valgfag. Så bliver der samtidig plads på skemaet til at prøve nye idrætsfag, som fx floorball, basketball, håndbold og outdoor. Det betyder, at man som elev kan fortsætte med at træne sin yndlingssport, men samtidig udfordre sig selv på nye måder.

Den brede idrætslinje giver også eleverne mulighed for at konkurrere med andre efterskoler i forskellige idrætsgrene og komme af sted til mange stævner. Her i marts måned er det “højsæson” for mesterskaber i efterskoleregi, og elever fra Hørby har deltaget i nordjyske mesterskaber i både håndbold og volleyball samt DM i indendørsfodbold og floorball. Floorballmesterskabet blev afholdt på netop Hørby Efterskole og blev en stor succes med medaljer og flotte placeringer til skolens egne elever.

Men det handler ikke bare om flotte resultater, selvom det selvfølgelig er vigtigt både for elever og lærere, at de klarer sig godt, når de er ude at konkurrere. Det handler i høj grad også om at opleve fællesskabet i nye rammer, mærke, at man deltager som del af et sammenhold og repræsenterer hele sin skole.

– Man lægger mærke til, at man er en del af noget, der er større end en selv, fortæller Rebecca Doucette, der er elev på Hørby Efterskole, og som bl.a. var med til at vinde DM guld i floorball. – Det er selvfølgelig fedt at opleve, hvordan træningen har virket, og hvordan man spiller rigtig godt sammen som hold. Men man møder jo også en masse elever fra andre efterskoler, og det er også fedt at opleve, at der er en slags positiv respekt omkring os, når vi kommer fra Hørby. Så tænker man også lige lidt ekstra over, at man faktisk repræsenterer sin skole, når man er ude, forklarer Rebecca.

Og Theis Åkær er enig:

– Da vi var til DM i volley var der nogle fra en anden efterskole, der kritiserede dommerne helt vildt. Det var både trænerne og elever, som stod og råbte og skældte ud. Det ville vi ikke gøre. Vi lærer til at respektere, at det er dommeren, der dømmer spillet. At det hører med til at være en god sportsmand at respektere det, siger Theis.

Selvom det er hårdt at være ude til mange idrætsstævner på kort tid, så er det noget, som eleverne sætter højt:

– Det er fedt, men det kan virkelig også være hårdt. Hvis nu fx man er af sted til et håndboldstævne, og det ikke går så godt, så skal man kunne slippe det og sætte sig op til at give alt hvad man har til det volleyballstævne, der kommer få dage senere. Det er virkelig udfordrende, så vi arbejder også med det mentale, fortæller Theis.

– Det er super fedt. For mig er det noget af det bedste ved at gå på efterskole, siger Rebecca. – Vi får spillet en masse kampe, og selvom man ikke er med på holdene i alle idrætsgrenene, så får man rigtig mange fede oplevelser – også uden for banen. Vi ser fx andre efterskoler og møder andre efterskoleelever, både nogle man kender i forvejen, men også helt nye.

I løbet af foråret kommer der igen mere fokus på de udendørs idrætsgrene på Hørby, hvor det især er fodbold, der er populært. Men også et fag som løb har eleverne interesse. Har kan de træne sig op til at komme i god løbeform og også til at deltage i løb, både individuelt og som hold. Så sportslige udfordringer er der nok af på Hørby Efterskole.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Idrætslinje med udfordringer
...'
til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger