Forfatter for en dag – en anderledes skoledag

Forfatter for en dag – en anderledes skoledag

12. marts 2016 - kl. 0:36 - af

Torslev skole_600x250I uge 10 og 11 besøger børnebogsforfatteren Mette Finderup fire skoler i Skoledistrikt Syd, for at fortæller om livet som forfatter og efterfølgende deltager hun i en workshop, hvor eleverne i mellemtrinet får hjælp til at skrive deres egne historier.

Dagen starter med et fælles foredrag for elever i 4.-6. kl., hvor Mette Finderup fortæller om livet som forfatter, skriveprocesser og de bøger, hun har skrevet. Herefter vil ca. 30 elever deltage i en workshop, hvor de får hjælp til at komme i gang med at skrive deres egne historier.

Skriv eller illustrer
De fire deltagende skoler tilrettelægger selv dagens program. Torslev Skole i Østervrå er én af de skoler, der får besøg af Mette Finderup, og her bliver det eleverne fra 5. og 6. klasse, der deltager i forfatterworkshoppen. – Udover det har vi tilrettelagt et Illustrationsværksted, hvor de resterende elever fra 4.-6. kl. deltager, forklarer skolebibliotekar Pernille Borup. Elevernes opgaver bliver at lave illustrationer til små tekstbidder fra Mette Finderups bøger. Hele forløbet afsluttes med en udstilling af de resultater eleverne har frembragt i løbet af dagen.

Fire skoler på fire dage
Mette Finderup indledte sin turné i Skoledistrikt Syd på Stensnæsskolen i Voerså, fredag 11. marts, i næste uge besøger hun Torslev Skole i Østervrå, mandag 14. marts, Hørby-Dybvad Skole, tirsdag 15. marts og Sæbygaardskolen, onsdag 16. marts.

Forfatterbesøget er tilrettelagt af Frederikshavn Kommunes børnekulturkonsulent Kirsten Jensen i samarbejde med folke- og skolebibliotekerne. Projektet har fået støtte af Frederikshavn Kommunes Børnekulturpulje og Statens Kunstfond.

Mette Finderup

  • Kendt af målgruppen og en meget flittigt læst forfatter
  • Har bl.a. skrevet serierne Emmy, Petrea, Gemini, Den grønne Ø og Sværdets Mester.
  • Skriver både til piger og drenge
  • Bøgerne er rigt illustrerede.

 

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Forfatter for en dag - en anderledes skoledag' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER