Smart teknologisk løsning udløser tilskud til landbruget

Smart teknologisk løsning udløser tilskud til landbruget

10. marts 2016 - kl. 14:34 - af

Landbrug_600x250Hvis man vil købe en ny traktor eller maskine til brug på sin bedrift, så kan det være en god idé at overveje at investere i GPS og autostyring. Sådan lyder opfordringen fra LandboNords MiljøRådgivning, som i øjeblikket hjemtager pæne tilskud til netop denne type investeringer.

Den teknologiske udvikling er også godt i gang i landbruget. Det medfører blandt andet, at maskinerne arbejder smartere, så det i sidste ende bliver en gevinst for miljøet. Men før man går ud og investerer i den nye teknologi, så kan det være en god idé at undersøge mulighederne for tilskud, fortæller energirådgiver i LandboNords MiljøRådgivning, Rasmus Bardino Bredgaard.

– I øjeblikket har vi flere kunder, som får nogle pæne tilskud, når de investerer i GPS og autostyring til deres nye maskiner, traktorer mv. Teknologien sikrer, at man undgår unødig overkørsel af jorden, hvorved der spares både tid og ikke mindst brændstof.

Brændstofbesparelsen indgår i det samlede miljøregnskab, og i mange tilfælde har vi kunnet fordoble det oprindelige tilskud på den nye maskine, hvis der også blev investeret i GPS og autostyring, siger Rasmus Bardino Bredgaard.

Et tilskud kan se således ud:
Energisparetilskud i forbindelse med udskiftning af traktor: 17.159,- kroner.
Energisparetilskud i forbindelse med investering af GPS + autostyring (11,65%): 11.855,- kroner.
Samlet tilskud ved investering: 29.014,- kroner.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Smart teknologisk løsning udløser tilskud til landbruget' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER