Pensionerede betjente tilbage i tjeneste

Pensionerede betjente tilbage i tjeneste

10. marts 2016 - kl. 14:54 - af

Politi2_600x250Det nordjyske politikorps er nu så presset, at man er nødt til at genansætte pensionerede betjente.

En stor del af Nordjyllands politistyrke er udstationeret til grænsekontrol og øget terrorberedskab i København, og derfor må den gamle politigarde, der oprindeligt var gået på pension, nu tilbage i tjeneste for at få det daglige politiarbejde til at hænge sammen.

– Det er selvfølgelig klart, at med de massive afgivelser, Nordjyllands Politi de har skulle afgive både til København og også senere hen til grænsen, så har vi selvfølgelig gjort os nogle tanker; kan vi gøre nogle tiltag, så vi stadig kan yde den service for borgerne her i Nordjylland, som vi gerne vil, siger Lars Jensen, der er politikommissær ved lokalpolitiet i Frederikshavn til TV2 Nord.

Hos lokalpolitiet i Frederikshavn har det i første omgang betydet, at to forhenværende betjente, der før nytårsskiftet valgte at gå på pension nu er tilbage i tjeneste som motorsagkyndige.

– Det lå lige til højrebenet, at vi måske kunne få dem ind igen, og at de så kunne hjælpe os i en periode, mens nogle af de lidt yngre kollegaer, som har overtaget deres job, de så kunne hjælpe andre steder hos politiet, siger Lars Jensen.

Presset på politiet betyder blandt andet også, at man nu overvejer, om andre end betjente kan betjene ATK-biler, der måler bilisternes hastighed.

Bliver ansat som vikarer
Nordjyllands Politi er nu klar til at skrive kontrakter med et antal politiassistenter, der egentlig står over for at skulle gå på pension, men gerne vil fastholdes i et begrænset timetal på arbejdsmarkedet. De vil nu blive tilbudt at blive ansat som vikarer hos Nordjyllands Politi.

De nye vikaransættelser vil være med til at frigive ressourcer til såkaldte operative tjenester, da de pensionerede politifolk vil overtage en del administrative ting samt løse de lovpligtige opgaver, der er forbundet med paskontrol i Aalborg Lufthavn.

– Det er med til at frigøre andet personale til andre opgaver, der ud over er det praktisk, da de er fleksible i forhold til for eksempel at arbejde i weekenderne, hvor der typisk er pres på i forhold til paskontrollen i lufthavnen, siger Claus Hilborg, chefpolitiinspektør hos Nordjyllands Politi til TV2 Nord.

Han betegner den nye vikarordning som en win-win-situation for alle parter.

Der er tale om folk, der har særlige kompetencer, der frem over bliver vikarer i politiet. De bliver dog ikke ansat med såkaldt politimyndighed, det vil sige, de bevarer ikke politiskilt eller tjenestepistol. Derimod bliver de civilt ansatte.

–   Det er en meget fornuftig og pragmatisk løsning, vi har fundet. Og det er et tiltag, der er kommet fra de enkelte politifolk selv, de som ønsker at fortsætte i et eller andet omfang på arbejdsmarkedet med de kompetencer, de har, siger Claus Hilborg, chefpolitiinspektør hos Nordjyllands Politi.

Ham bekendt er der i øjeblikket ved at blive skrevet kontrakter med fire tidligere politiassistenter fra Nordjyllands Politi ud over de særlige aftaler med tidligere politiassistenter i bl.a. Frederikshavn.

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Pensionerede betjente tilbage i tjeneste' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER