Spillehal burde være behandlet i Byrådet

Spillehal burde være behandlet i Byrådet

9. marts 2016 - kl. 8:57 - af

Redaktionen har modtaget dette indlæg fra Ida Skov, Byrådsmedlem

for Enhedslisten.

For en del år siden besluttede et klogt byråd i Frederikshavn, at modvirke en kriminelle aktiviteter, der florerede i forbindelse med spillehaller. Byrådet vedtog at indskrive i kommuneplanen, at der ikke gives tilladelse til opsætning af spilleaftomater i bymiljøerne i kommunen.

Med den bestemmelse har vi i lang tid været fri for de uheldige følger af spillehaller med såkaldt ”gevinstgivende spilleautomater”.

Bestemmelsen har betydet, at lokalplaner ikke må tillade spillehaller med enarmede tyveknægte i vores bymiljøer.

Nu har Plan-og miljøudvalget med een stemmes flertal ( 2 venstrestemmer og en socialdemokrat) omgjort den beslutning, i forbindelse med en konkret ansøgning om at oprette en spillehal i Sæbys bevaringsværdige bymidte.

Det ville være mere reelt, hvis Plan- og Miljøudvalget havde sendt sagen videre til offentlig behandling i Byrådet, som jo er det organ, der har indskrevet forbuddet mod spillehaller i kommuneplanen. Det gælder i særlig grad, fordi kompetencen til at vedtage lokalplaner i denne byrådsperiode er blevet overdraget til PMU, så planerene ikke mere skal godkendes i Byrådet, men kan nøjes med at behandles i udvalget – for lukkede døre uden for offentlighedens ører.

Hvis Sæby gerne vil have en ”sportscafe´”i den gamle bydel , kan der udmærket etableres en sådan med bordtennis, billiard, dart og hvad der ellers er planer om, uden at den absolut også skal omfatte en hal med et halvt hundrede spilleautomater, hvis eneste funktion er at lokke penge fra unge og andre mennesker.

Det er der ikke meget sport ved, og det vil sandsynlighed befordre et uønsket miljø med gener og utryghed for bydelen.

 

 

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Spillehal burde være behandlet i Byrådet' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER