Røde Kors mangler frivillige til besøgstjenesten

Røde Kors mangler frivillige til besøgstjenesten

9. marts 2016 - kl. 16:04 - af

Røde Kors-frivillighedsdagVil du være ugens højdepunkt – Bliv besøgsven og gør en forskel, der kan mærkes. En der bare lytter og hjælper.

Du vil blive ugens højdepunkt!

Som besøgsven får du hurtigt et helt specielt forhold til den dame eller herre, du besøger. Når du banker på døren første gang, er du sikkert lidt nervøs. Men inden længe er venskabet i fuld gang, og du vil opleve glæden ved at være besøgsven, og hvor let det egentlig er at gøre et andet menneske glad.

Du er savnet, når du ikke er der, og værdsat for det du gør. En grå tirsdag bliver pludselig lys. Det er op til dig at finde ud af, hvad I vil lave de par timer, I har sammen. Du kan godt glæde dig. Dit besøg er et af ugens højde punkter.

Hvis du har hjertet på rette sted og sans for at hjælpe, hvor du kan og mod på at få en ny ven. Det handler om et par timer en gang om ugen, du skal være overe 18 år og så skal du respekterer andre mennesker, som de er.

Hver uge er der 56 frivillige besøgsvenner i Sæby kommune, der bryder ensomheden hos mennesker, der savner selskab. Nogle fordi familie eller venner bor langt væk. Andre fordi de gerne vil have én at snakke med, måske trænger de til at have en at gå tur med, måske i kørestol eller bare et frisk pust i hverdagen.

 Sådan bliver du besøgsven
Du kontakter besøgslederen i din lokale afdeling Sæby på telefon nummer 98 46 50 29 eller via Røde Kors hjemmeside.

Man mødes og taler om, hvad det vil sige at være besøgsven og hvilke tanker, du har gjort dig om det.

På mødet aftaler man, hvornår og hvordan du mødes med din besøgsmodtager første gang. Det gør man sammen med besøgsleder Lillian Christensen, som har mange år i Røde Kors Sæby afdeling. Hun har samarbejde med Sæby gamle kommune, ældrecentre og plejehjem, og det personale som er tilknyttet ældre og handicap området.

Vil du være med til at skære ned på manglen af besøgsvenner, som både kan være mænd og kvinder, så kontakt besøgsleder Lillian Christensen på tlf. 9846 5029 eller 3047 1975.

 

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Røde Kors mangler frivillige til besøgstjenesten' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger