Omprioriteringsbidraget er ikke på Borgmesterens ønskeliste

Omprioriteringsbidraget er ikke på Borgmesterens ønskeliste

9. marts 2016 - kl. 14:52 - af

birgit_hansen_600x250Regeringens omprioriteringsbidrag kommer til at koste kommunerne 2,4 milliarder kr., men ifølge regeringen vil kommunerne få nogle af disse penge tilbage igen, men der vil stadig blive store besparelser ude ved borgerne, og flere borgmestre er ikke tilfredse med dette. En af dem er borgmester Birgit S. Hansen (S).

Hun siger til TV2Nord: ”Vi ved jo ikke hvor mange penge vi reelt har til at føre politik med. Det er useriøst, at vi skal gætte os til hvor mange penge, vi har i vores budget”.

Torsdag starter et kommunal politisk topmøde i Aalborg. Her vil kommunale politikere fra hele landet være til stede, og de skal blandt andet diskutere det omstridte omprioriteringsbidrag. Birgit S. Hansen håber, at de kan sende deres forhandlere af sted fra topmødet med bred kommunal opbakning til kampen for at fjerne omprioriteringsbidraget, når forhandlingerne om kommunernes økonomi 2017 starter.

Hun håber på, at det lykkes forhandlerne at få fjernet de 2,4 milliarder kr., regeringen vil tage eller gøre beløbet mindre.

Kampen om omprioriteringsbidraget starter om en tre måneders tid. Her skal KL’s forhandlere Martin Damm (V) og Jakob Bundsgaard (S) kæmpe kommunernes kamp over for Finansminister Claus Hjort Frederiksen (V).

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Omprioriteringsbidraget er ikke på Borgmesterens ønskeliste' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER