Samlere mødtes på Hjallerup skole

Samlere mødtes på Hjallerup skole

7. marts 2016 - kl. 14:25 - af

Hvert forår arrangerer Østvendsyssel Frimærke- og Møntklub ”Byttedag” på Hjallerup skole. Det skete i år lørdag 5. marts, hvor omkring 350 samlere af frimærker, mønter, postkort og andre lignende samleområder forventningsfuldt satte hinanden stævne.

På stedet var der professionelle handlere, der havde alt hvad en samler behøver. Samlerne selv var også velkomne til selv at have en stand på stedet. Hele dagen var der folk, der slæbte rundt med mapper og byttede og handlede, det bedste de havde lært for om muligt at få dækket huller i samlingen.

Formanden for klubben, Jørgen Østerled Andersen, havde rigtig mange gøremål i løbet af dagen. Han var da også træt, og kunne godt mærke han ikke var 20 år længere, men var godt tilfreds da det var lukketid sidst på dagen. Han sagde. – Alt er gået, som det skulle – næsten da. Vi havde lige lidt betænkningstid under auktions- og formidlingssalget, hvor der var et par ting, der havde forputtet sig, men problemet blev løst til alles tilfredshed, så det har været en rigtig god dag. Det giver mod på igen at lave et nyt arrangement næste år.

Auktion og formidlingssalg

Hvert år er der i forbindelse med ”Byttedagen”, som nærmest kan betegnes som en samlermesse, et auktions- og formidlingssalg. I år var der 167 numre på listen, og 95 % af disse blev solgt. På listen var der en dansk 1 øre fra 1881 i kvalitet 1+, som blev solgt for kr. 11.800 – til en glad samler fra Brønderslev. Samleren mangler nu kun en enkelt mønt i, at samlingen er komplet fra 1874 og til i dag.

På auktionen var alt udover frimærker og mønter en hel del rodekasser, som etablerede samlere havde sat til salg for næsten ingen penge. I kasserne var alle mulige former for tilbehør, som andre så kunne få glæde af. I auktionen, som blev ledet af formanden, deltog omkring 75 af de fremmødte.

Tekst og fotos Cille Strøm

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Samlere mødtes på Hjallerup skole' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER