Tilfredsstillende år med mønter og frimærker

Tilfredsstillende år med mønter og frimærker

5. marts 2016 - kl. 11:51 - af

Sådan betegnede formand Jørgen Østerled Andersen sæsonen, da Østvendsyssel Frimærke- og Møntklub afholdt ordinær generalforsamling på klubbens hjemmebane i huset på Fredensgade 3 i Dronninglund med 39 fremmødte medlemmer.

Formandens beretning
– Klubben har 79 medlemmer, og det har, de sidste mange år været ret stabilt med nogle få udsving. Der har været afholdt 14 mødeaftener, hvoraf nogle få stykker har været på Hjallerup skole. Formidlingssalgene har været rigtig gode med god omsætning og høj afsætning. Den årlige ”Byttedag”, som klubben kalder det, men som i virkeligheden er hele Østvendsyssels Frimærke- og Møntmesse, den første lørdag i marts hvert år, var rigtig godt besøgt. Her sætter både formand og bestyrelse, den store frivillige indsats fra medlemmerne meget højt, når der hvert år møder omkring 400 gæster op. Der har været afholdt et foredrag i Dronninglund, hvor klubben i Brønderslev var inviteret, og så har en del af medlemmerne været på udstilling i Silkeborg, hvor der blev kørt i bus sammen med frimærkeklubben i Hjørring. Hvert år afholdes juleafslutning med bingo, kaffe og kage under hyggelige former, sagde formanden i sin beretning, inden han til sidst takkede sin bestyrelse og Erik Præsius for at styre formidlingssalgene på pc-er, samt medlemmerne for den store opbakning. En særlig stor tak var der til sponsoren og samarbejdspartneren Dronninglund Sparekasse.

Overskud på finanserne
Regnskabet blev delt rundt og læst op af kassereren Henning Kyed, der kunne konstatere, at klubben havde haft et overskud på kr. 1.261 -. I et pengeinstitut stod på en konto kr. 56.858 –. Dette fik ordstyreren Kaj Secher til at konstatere, at det havde været et fornuftigt år, og klubben var velkonsolideret.

Samtlige valg var genvalg
Medlemmerne må være ualmindelig godt tilfredse med bestyrelse og andre, der sidder på diverse tillidsposter, for samtlige valg var genvalg. Til bestyrelsen genvalgtes Jørgen Østerled Andersen, Kaj Pedersen og Anders Olesen samt suppleanterne Hans Kindberg og Erik Chrestensen.

Begge bilagskontrollanter, Kaj Secher og Svend Wacher, fortsætter også som de plejer.

Kig i skuffer og skabe
Foråret står for døren, og langt de fleste mennesker bruger at gøre forårsrengøring. Her har klubbens bestyrelse en opfordring til folk ude i landet, når de alligevel løber på frimærker, gamle mønter og pengesedler, gamle postkort og andre samleobjekter i skunker, skuffer og skabe om ikke at smide sagerne ud, men rette en henvendelse til formand Jørgen Østerled Andersen på mailadressen jhk@andersen.mail.dk

Overraskelse
Den er ganske vist fra sidste år, men alligevel. En person fra området havde netop været i gang med forårsrengøring og fundet nogle samleobjekter. Hun mailede til formanden, der tog sig af effekterne, der blev solgt på auktion. Vedkommende indkasserede kr. 448 – for en dansk 1 øre og to frimærker. Nogle andre ting fra samme person som, også var på auktion, men som ikke rigtig havde nogen værdi blev solgt kr. 30 -.

Vi kan hermed konstatere, at det er bedre at få lidt ud af det end slet ingenting.

Hvis nogen skulle komme i samme situation, kan man trygt maile til formanden. I klubben er der ”eksperter”, der hurtigt kan se, om effekterne har nogen værdi, og så er det ganske gratis at få vurderet fra klubben side.

I anledning af, det havde været et godt år for klubben, blev der serveret gratis kaffe med frisksmurt blødt brød.

Tekst og foto Cille Strøm

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Tilfredsstillende år med mønter og frimærker' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger