Forslag til Råstofplan 2016 er nu i høring

Forslag til Råstofplan 2016 er nu i høring

5. marts 2016 - kl. 9:50 - af

Fra 4. marts til 9. maj 2016 kan du komme med dine kommentarer til Region Nordjyllands forslag til Råstofplan 2016.

Forskellige hensyn 
I Region Nordjylland er vi fra naturens hånd rige på råstoffer af forskellig art, og der indvindes hvert år store mængder sand, sten, ler, kalk, kridt, moler og spagnum til byggeri, anlægsarbejder og i industrien i hele regionen.

Indvinding af råstofferne er nødvendige for, at vi kan skabe vækst og udvikling i vores region. Men indvinding af råstoffer påvirker både mennesker, natur og miljø. I råstofplanen skal der både tages hensyn til det fremtidige behov for råstoffer, erhvervsinteresser samt natur- og miljøinteresser.

Råstofplanen udlægger de arealer og de retningslinjer, der styrer, hvor og hvordan råstofindvindingen skal foregå, og det forslag, der nu sendes i høring, indeholder 21 forslag til graveområder rundt om i Nordjylland.

– Det er vigtigt at sige, at der ikke er besluttet noget på forhånd. Nu sender vi forslaget i høring, og her kan alle komme med kommentarer, som vi vil se på, når vi politisk skal behandle råstofplanen sidst på året, siger Henrik Ringbæk Madsen, formand for Region Nordjyllands udvalg for Udvalg for Infrastruktur, Klima, Kultur og Miljø.

Du kan komme med input til råstofplanen ved at skrive til raastoffer@rn.dk eller via hjemmesiden www.raastofplan2016.rn.dk

Offentlige møder om råstofplanen
Region Nordjylland arrangerer to offentlige møder om råstofplanen, hvor du kan stille spørgsmål og blive klogere på forslaget til råstofplanen. Alle er velkomne til møderne.

Borgermøde i Aalborg: 4. april kl. 19 i Aalborg Kongres og Kultur Center. Tilmeldingsfrist: 28. marts.

Borgermøde på Mors: 20. april kl. 19 i Det Ottekantede Forsamlingshus, Erslev. Tilmeldingsfrist: 13. april.

Tilmelding til møderne kan ske ved henvendelse til Birgitte Gorgin, tlf. 97 64 82 76 eller på mail: bg@rn.dk

Yderligere oplysninger
Se forslag til råstofplanen på www.raastofplan2016.rn.dk

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Forslag til Råstofplan 2016 er nu i høring' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER