Skoleelever arbejder professionelt med billeder

Skoleelever arbejder professionelt med billeder

3. marts 2016 - kl. 0:13 - af

PixlArt ØstervråTo 8. klasser på Torslev Skole bliver de første elever det digitale billedgalleri PixlArt i Østervrå underviser i fotografiets særlige sprog. I uge 10 og 11 kommer der bl.a. til at stå fotoredigering/manipulation og brugen af billeder som kommunikationsmiddel på de sociale medier på skoleskemaet. Det hele afsluttes med en fernisering af elevernes egne billeder på digitale skærme i PixlArts galleri.

At tage billeder med en mobiltelefon er en fast bestanddel af mange børns og unges hverdag og ikke mindst skoledag. Der knipses løs derude, men et tema, der igen og igen dukker op i medierne, er spørgsmålet om grænser og misbrug af børns billeder – af sig selv eller af hinanden.

– Snaptjat, Instagram, Facebook og hvad ved jeg, det går bare så hurtigt, og vi har som undervisere længe været på udkig efter nogle gode redskaber, der kunne hjælpe os med at sætte fokus på elevernes brug af billeder på en god måde, forklarer Pernille Borup, skolebibliotekar på Torslev Skole, der sammen med sine kolleger vurderer tilbuddet fra PixlArt, som et godt alternativ til nogle af de andre forløb, de har kigget på. – Vi kunne slet ikke lade være med at sige ja til PixlArt, som efter vores opfattelse har en konstruktiv tilgang og måske vigtigst – ingen løftet pegefinger til emnet, understreger Pernille Borup.

Teori og praksis
Forløbet med PixlArt bliver en blanding af teori og praksis. Eleverne skal høre om fotografiets historie og bl.a. kigge på nogle af de billeder, der har haft historisk betydning. – Vi skal snakke rigtig meget om fotografiets særlige sprog, om fotoredigering/manipulation og hvilken betydning det kan have for en selv eller for andre, forklarer fotograf Tao Lytzen, underviser og formand for PixlArt. Vi glæder os rigtig meget til at komme i gang med undervisningen, hvor vi forventer, at både eleverne og vi lære noget nyt.

Eleverne får udleveret hver sit kamera og en Ipad, og skal så løse forskellige praktiske fotografiske opgaver. – Det hele afsluttes fredag eftermiddag med en fernisering af elevernes egne fotos hos os på PixlArt – og her er familien naturligvis inviteret med, slutter Tao Lytzen.

ÅB

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Skoleelever arbejder professionelt med billeder' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER