Basket: AUS havde flest kræfter da det gjaldt

Basket: AUS havde flest kræfter da det gjaldt

3. marts 2016 - kl. 13:09 - af

Basketball2014_600x250Sæbys damer var tæt på en sensation i weekendens kamp mod topholdet AUS fra Århus, men desværre slap kræfterne op i slutminutterne.

Første periode: Sæbys Henriette Sørensen bringer hjemmeholdet foran 2-0, men herefter er det gæsterne der får sat de næste par scoringer. AUS er kendt for at presse modstanderne højt oppe på egne banehalvdel, men her var Sæby godt forberedt. Sæbyspillerne kommer fint op ad banen uden de store problemer. Holdet har i kampene efter nytår fået godt styr på forsvarsspillet. Det kunne gæsterne også mærke, for de kommer ikke til de lette afslutninger som i de to holds tidligere opgør. Sæby følger med AUS i denne periode. Ikke mindst på grund af en godt spillende Signe Brandt, der scorer 8 ud af Sæbys 13 point. Gæsterne fører dog 13-18 ved periodeslutning.

Anden Periode: AUS forsøger endnu engang at køre et aggressivt presforsvar, men igen slipper Sæbys playmakere igennem forsvaret. Sæbyspillerne får faktisk udnyttet AUS presforsvar til at skabe en del overtals situationer tæt på modstandernes kurv. I løbet af fem minutters spil har hjemmeholdet overhalet AUS til stillingen 27-20. AUS virker overrasket over Sæbys spillestil, men kommer dog mere med i kampen igen og får indhentet det tabte. Sæby holder føringen og går til halvlegspause foran 35-33.

Tredje periode: De to hold skiftes til at tage føringen denne periode. Kampen kører i et utroligt højt tempo, og med kun fire minutter tilbage af perioden får AUS trukket lidt fra til stillingen 43-50. Sæbys Charlotte Simonsen og Louise Munck får dog bragt balance i kampen med 2 hurtige scoringer til 48-50, men AUS vinder perioden. Stilingen ved periodens slutning er 48-53.

Fjerde periode: Sæby følger med frem til midt i perioden til stillingen 56-59. Herefter har det høje tempo tæret så meget på kræfterne, at Sæbyspillerne ikke når ud til modstanderne, når der bliver afsluttet. Det udnytter de dygtige AUS spillere, som slutter perioden bedst og dermed vinder kampen 57-66.

Scoringer for Sæby: Signe Brandt 21 point, Henriette Sørensen 13, Louise Munch 8, Line Ypkendanz 6, Charlotte Simonsen 5 og Lisbeth Kristensen 4 point.

”Jeg er som træner meget tilfreds med holdes indsats. Vi var rigtig godt forberedt på AUS presforsvar, som vi faktisk flere gange udnyttede til vores egen fordel. Vi har det hele med i denne kamp. Godt forsvar, gode bevægelser i angrebet og en straffekastudnyttelse er på 88 %. Kun den normale scoringsprocent på skudforsøg kunne være bedre. Men stor ros til spillerne for deres indsats”, udtaler træner Henrik Hansen efter kampen.
Næste kamp bliver hjemme søndag den 6 marts, hvor Sæby tager i mod Åbyhøj også fra Århus. Det kan også blive en utrolig spændende kamp, og også en meget vigtigt kamp, hvis Sæbys skal prøve at ”vippe” netop Åbyhøj af tredjepladsen i divisionen. Kun 2 point skiller de to hold ad.

Serie 1 herrer mødte samme dag hjemme Aalestrup IF. Det blev en meget spændende og lige kamp. Ved halvleg førte Sæby med 34-29. Kampen endte meget tæt med en smal sejr på kun 2 point til Sæbyherrerne 62-60.
Kampens helt store spiller for hjemmeholdet blev Jan Jensen, der scorede ikke mindre end 30 point, heraf 8 3-point scoringer fra distancen.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Basket: AUS havde flest kræfter da det gjaldt' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger