Vejen banes for sportscafé i Pindborggade

Vejen banes for sportscafé i Pindborggade

28. februar 2016 - kl. 10:19 - af

Når Plan- og Miljøudvalget i Frederikshavn Kommune mødes næste gang tirsdag den 1. marts om eftermiddagen, har udvalget to punkter vedr. sportscafé og spillehal at tage stilling til.

Først skal man drøfte, hvad der har fået overskriften ”Spillehaller – tilrettet administrationsgrundlag”. Det nye sprogligt tilrettede forslag indeholder 4 hovedelementer:

 • Boligområder skal friholdes for spillehaller. Der tillades ej heller gevinstgivende spilleautomater i forbindelse med kiosk, cafe, minimarked eller lignende i boligområder.
 • Ved etablering af spillehaller i centerområder med bevaringsinteresser vil der blive lagt vægt på den ydre fremtræden af bygningen i forhold til facade og skiltning.
 • Etablering af spillehaller tæt på skole, børneinstitutioner og kirker ønskes ikke og skal vurderes i forhold til afstand i det konkrete tilfælde.
 • Gevinstgivende spilleautomater må ikke placeres med direkte adgang fra gaden med direkte indsigt, men skal placeres i fx separat rum, afskærmet eller tilbagetrukket.

Kommunaldirektøren indstiller til udvalget, at det tilrettede administrationsgrundlag for etablering af gevinstgivende spilleautomater vedtages, og at Center for Teknik og Miljø bemyndiges til administrativt at træffe afgørelser i henhold til det tilrettede administrationsgrundlag. Hvor den eneste mulighed for at forhindre etablering af en spillehal er at nedlægge forbud efter planloven og vedtage en ny lokalplan, behandles sagen i Plan- og Miljøudvalget. Endelig indstilles det, at administrationsgrundlaget indarbejdes fremover som retningslinjer i kommuneplanen for Frederikshavn Kommune.

Derefter skal udvalget konkret forholde sig til planerne om at indrette en sportscafé med spilleautomater i den tidligere farvehandel Pindborggade 19.

Caféen vil få et samlet areal på ca. 240 m², som tænkes indrettet med et egentligt caféområde samt områder med billard, pool, dart, områder med mulighed for visning af sportsarrangementer på storskærm samt med mulighed for at spille lotto og tips mv. Ansøgeren ønsker desuden at indrette en spilleafdeling på 20-25 m², hvor der opstilles gevinstgivende spilleautomater.

Ansøgningen blev forelagt Plan- og Miljøudvalget på møde den 2. februar med henblik på en vurdering af, om der skulle nedlægges forbud efter planlovens § 14 for at hindre indretning af spillehal i det bevaringsværdige område. Udvalget besluttede at udsætte behandlingen af sagen. Pindborggade og området heromkring er en del af det bevaringsværdige bymiljø i Sæby. Pindborggade 19 er opført i 1876 og har en bevaringsværdi. Ejendommen er omfattet af lokalplan, som bl.a. har til formål at fastholde byens traditionelle købstadskarakter. Det fremgår således af lokalplanen, at skiltning og reklamering skal tilpasses bygningens arkitektoniske formsprog og ikke må være dominerende eller bryde hovedfacadelinjerne.

Opsætning af skilte vil kræve kommunens tilladelse. Hvis indretningen af en sportscafé med gevinstgivende spilleautomater skal hindres, vil det være nødvendigt at nedlægge forbud efter § 14 i Lov om planlægning og inden for 1 år udarbejde ny lokalplan.

Center for Teknik og Miljø anbefaler imidlertid, at det ansøgte principgodkendes med baggrund i, at området med gevinstgivende spilleautomater udgør en mindre del af det samlede caféområde, og anvendelsen i øvrigt er i overensstemmelse med lokalplanen for området.

Kravene til den konkrete indretning af lokalerne, etablering af parkerings- og udenomsarealer samt opsætning af skilte mv. vil blive fastsat i forbindelse med behandling af byggesagen efter bygningsreglementets og lokalplanens bestemmelser.

Kommunaldirektøren indstiller, at der gives principiel tilladelse til, at der kan indrettes område til gevinstgivende spilleautomater, som del af en sportscafé på ejendommen. Hvis udvalget godkender denne indstilling, synes vejen banet for en kommunal blåstempling af ansøgningen.

 

Tekst af Per Rye

 

2 kommentarer til “Vejen banes for sportscafé i Pindborggade” under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

2 kommentarer til “Vejen banes for sportscafé i Pindborggade”

 • Mette Gregersen

  Synes stadig det vil være synd at bruge den smukke gamle bygning til sådan et formål.
  Lokalerne oven på pizzariaet på torvet ville måske være bedre.? Jeg tænker også på tilgangen til Pindborggade og parkeringsforholdene, hvor skal der findes plads til øget trafik i den grad det vil give ? Der er i forvejen meget trange forhold og jeg frygter at Pindborggade vil blive proppet med biler. Desuden ville jeg nødig bo ovenpå en spillehal.
  Det bliver spændende at følge en afgørelse,

 • Søren Christensen

  Kan virkelig ikke se problemet i at bruge bygningen som sportscafé, når blot skiltning holdes i en stil, der passer til bygningen.
  Med hensyn til parkeringspladser vil det da være mere vanskeligt at finde dem på torvet. Derudover er det dejligt, at der er nogen der tænker i nye baner. Jeg ved godt kvindfolk generelt er begejstrede, hver gang der åbner en butik med genbrug, tøj, kunst, brugskunst eller andet ragelse, men der må behovet vist siges at være så rigeligt dækket i Sæby i forvejen.

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Vejen banes for sportscafé i Pindborggade' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger