Apoteket informerer om influenza

Apoteket informerer om influenza

21. februar 2016 - kl. 0:01 - af

apo1 600x250Som det er sædvane, gør influenzaen i disse uger sit indtog i det Nordjyske, lidt forsinket i forhold til andre dele af landet, men sådan er det.

Influenza er for langt de fleste mennesker en irriterende sygdom, men så er det heller ikke værre. Men for gamle og svage, kan en influenza være skyld i død, Derfor kører man i efteråret kampagner, for at få vaccineret disse grupper.

Influenza er en virusinfektion, som angriber kroppen, og giver de karakteristiske symptomer med feber og muskelsmerter, under tiden også opkastninger. Det varer fra et par dage til en uges tid at komme over sygdommen.

Det vigtigste man skal gøre, er at holde sig hjemme, så man undgår at smitte andre. Hold sengen og sørg for at få tilstrækkelig væske, for, når legemstemperaturen stiger, har kroppen brug for mere væske til at komme af med den overskydende varme. Herudover kan man bruge lindrende medicin, f.eks. paracetamol til at dæmpe smerterne og sænke feberen, og hvis influenzaen har slået sig på næseslimhinderne og givet snue, kan en næsespray være god at have ved hånden.

Nogle synes det er rart med varme drikke, f.eks. hyldebær saft, og det skader ikke, og giver naturligvis væske til kroppen, samtidig kan det lindre, hvis halsen er øm.

Penicillin og andre antibiotika hjælper ikke, da der er tale om en virusinfektion, så det man kan gøre er at give symptomatisk behandling som nævnt mod feber, smerter, snue, hoste og irritation i hals og svælg. Derudover er der ikke meget andet at gøre, end at lade sygdommen rase ud, bevæbne sig med en god bog eller to og i øvrigt være lidt god ved sig selv. Det gælder selvfølgelig også hvis influenzaen rammer husmoderen, hun har også ret til at blive vartet op, når sygdommen raser.

Rigtig god weekend og må influenzaen gå uden om jeres hus.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Apoteket informerer om influenza' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER