Sportscafé med spilleautomater i Pindborggade?

Sportscafé med spilleautomater i Pindborggade?

4. februar 2016 - kl. 9:19 - af

Plan- og Miljøudvalget havde på udvalgets seneste møde et punkt om etablering af en sportscafé / opstilling af gevinstgivende spilleautomater i Pindborggade 19 i Sæby på dagsordenen. Sagen blev imidlertid udsat til senere behandling.

Af sagen fremgår det, at Center for Teknik og Miljø har modtaget en ansøgning om principiel tilladelse til indretning af sportscafé i eksisterende butikslokaler i ejendommen Pindborggade 19.

Caféen har et samlet areal på ca. 240 m² som tænkes indrettet med områder til billard, pool, dart mv., med områder med mulighed visning af sportsarrangementer på storskærm, mulighed for at spille lotto og tips om med egentlig caféområde. Ansøgeren ønsker desuden at indrettet en spilleafdeling på 20-25 m², hvor der opstilles gevinstgivende spilleautomater.

Ejendommen ligger i kommuneplanens rammeområde og er desuden omfattet af en lokalplan, som udlægger området til centerfunktioner som eksempelvis boliger, restauranter, caféer og liberale erhverv som galleri, kunstværksteder og lignende. Den ansøgte anvendelse er dermed umiddelbart tilladt ifølge lokalplanens bestemmelser.

Plan- og Miljøudvalget tog på møde den 1. december 2015 principiel beslutning om fremtidig administrationsgrundlag for godkendelse af lokaler til gevinstgivende spilleautomater i Frederikshavn Kommune. I denne forbindelse blev det bl.a. besluttet, at der ikke ønskes etableret spillehaller i centerområder med bevaringsinteresser.

Ejendommen i Pindborggade er opført i 1876 og har en relativ høj bevaringsværdi i ”Save-registeret”. Pindborggade og området heromkring er en del af det bevaringsværdige bymiljø i Sæby, og lokalplanen har netop som formål at fastholde byens traditionelle købstadskarakter.

Når kommunen skal se på de juridiske konsekvenser jf. Lov om planlægning § 18, må der ikke retligt eller faktisk etableres forhold i strid med lokalplanens bestemmelser. Det betyder, at dispositioner, der er i overensstemmelse med lokalplanens bestemmelser, er umiddelbart tilladt. Jf. Lov om planlægning § 14 kan kommunalbestyrelsen nedlægge forbud mod, at der retligt eller faktisk etableres forhold, som kan hindres med en lokalplan. Forbuddet kan højst nedlægges for et år.

På baggrund af udvalgets beslutning om, at man principielt ikke ønsker spillehaller i de bevaringsværdige områder i kommunen, anbefales det, at der nedlægges forbud mod det ansøgte efter § 14 i Lov om planlægning, og at der efterfølgende inden 1 år udarbejdes en lokalplan, som hindrer etableringen af spillehaller i området.

Begrundelsen for nedlæggelsen af forbuddet er, at etableringen af spillehaller med gevinstgivende automater efter kommunens vurdering vil ændre karakteren af det eksisterende miljø i den bevaringsværdige bykerne. Lokalplanen kan udarbejdes for hele den bevaringsværdige del af bykernen i Sæby, så lignende sager undgås fremover.

Kommunaldirektøren indstillede til Plan- og Miljøudvalgets møde, at der nedlægges forbud efter Lov om planlægning med henblik på at hindre indretning af spillehal i ejendommen Pindborggade 19 i Sæby.

Tekst af Per Rye

 

                 

5 kommentarer til “Sportscafé med spilleautomater i Pindborggade?” under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

5 kommentarer til “Sportscafé med spilleautomater i Pindborggade?”

 • Mette Gregersen

  Håber da ikke det bliver vedtaget….

 • Jo da, endeligt sker der noget her i byen.
  Det lyder som en rigtig god idé.

  Vi kan ikke blive ved med at diskutere bevaring af gammelt skrammel.
  Er det ikke nok at vi skal se på den grimme klump beton i åen?

  Lad dem nu prøve.
  Hvis de kan få sat styr på det gamle bras, og udnytte det til noget fornuftigt, slipper vi måske for at se området forfalde endnu mere.

  Det er da godt at nogen tør satse på fremtiden her i byen, når nu vores kommune modarbejder al fremskridt i Sæby.

 • Mette Gregersen

  Er det den smukke gamle bygning Pindborggade 19 du kalder for gammelt bras???? Det er et stykke af Sæbys historie du nedgør, det kan jeg umuligt være enig med dig i. Og spille automater hører slet ikke hjemme sådan et sted.

 • Utroligt at det skal give anledning til et politisk slagsmål om en sportscafé er lige så legitim som en farvehandel. Godt at Jens Hedegaard og Venstres repræsentanter i udvalget, kan se det rimelige i at indrette den gamle fine bygning til nye formål. Byens købstadskarakter lider ikke skade af at der igangsættes nutidige aktiviteter i lokalerne, blot håber jeg de ikke dispenserer for hvordan bygningsfacaden og skiltningen må udformes.

 • Hellere en spillehal / Sportscafé en endnu en tom bygning. Guderne skal vide, at der er tomme lokaler nok i bymidten.
  Som Tommy siger, skal gældende lovgivning for skiltning og anden / øvrig omgang med en bevaringsværdig bygning blot overholdes, og der skal ikke dispenceres her fra.

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Sportscafé med spilleautomater i Pindborggade?' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER