Jens Hedegaard Kristensen: <br>Byggeri ved Kysterne

Jens Hedegaard Kristensen:
Byggeri ved Kysterne

29. november 2015 - kl. 10:20 - af

JensHedegaardKristensen_600x250Diskussionen om hvor tæt man må bygge ved kysten og hvordan, har altid bragt sindene i kog. Aktuelt hvor liberale kræfter barsler med at løsne op for de snerrende bånd ved hjælp af ændret lovgivning på området.

Modstandere af kystnært byggeri svarer prompte igen. Skal vore 7.ooo km lange kyststrækninger tivoliseres?

Der må være en mellemvej hvor man på en begavet måde kan indpasse kvalitets byggeri i en god planlægning. F.eks. kunne man jo bygge i kiler ned til kysten i stedet for på langs. På den måde ville mange flere få en lettere og direkte strandadgang. Og man ville friholde længere frie kyst strækninger.

Frederikshavn Kommune har ca. 5.000 sommerhuse, primært tæt ved Østkysten. Jeg tror ikke der er mange der har kørt strækning fra Frederikshavn til Skagen der har bemærket, at der inde blandt gran-og fyr plantagerne ligger et par tusinde sommerhuse. Der kunne såmænd sagtens placeres 500 flere på strækningen uden nogen tog notits af det.

Der er borgere der reagerer voldsomt når der planlægges yderligt kystnært byggeri. Der er de borgere der mener, at her bor de, og de har fået retten til deres egen grund + jorden der støder op til. Der er een gang for alle ”planlagt for evigheden”. Trods det de udmærket vidste, at nabogrundene skulle udstykkes når engang de blev efterspurgte.

Der er også borgere der ikke er lodsejere i området, men mere efterlyser at det hele får lov at ligge hen som Vor Herre skabte det, så alle kan færdes frit i området og nyde naturen i fulde drag, uden at støde på byggeri.

Den frie berømte natur. Jeg har i mange år været storbruger af netop denne natur når jeg har gået tur med min hund. Pudsigt, jeg møder sjældent mennesker! Kun når jeg nærmer mig byerne eller de bynære strande, dukker der mennesker op i nogle få måneder om sommeren.

Ved fælles god planlægning og borgerinddragelse kan vi opnå meget for, at flere får adgang til at bygge tæt på natur og strand.

Vi skal bruge naturen, men træde varsomt.

Med venlig hilsen
Jens Hedegaard Kristensen

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Jens Hedegaard Kristensen:
Byggeri ved Kysterne'
til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER