Sæby vandt over topholdet fra Åbyhøj

Sæby vandt over topholdet fra Åbyhøj

6. november 2015 - kl. 0:03 - af

Basketball2014_600x250Sæbys basket damer vandt overraskende over rækkens nr. 1 Åbyhøj fra Århus i denne weekends 1. divisions kamp.

Flere af Sæbys stamspillere var tilbage på holdet til denne weekends opgør mellem top og bund. Sæbys damer har op til denne sæson været ramt af mange skader og afbud af forskellige årsager. Specielt playmakerne Signe Brandt og Henriette Sørensen sammen med forwarden Christina Legaard har alle været svære at undvære i de tidligere kampe. Med dem tilbage på holdet ville Sæby stå betydeligt bedre.

Første periode: Holdende følges ad hele perioden, hvor de skiftes til at føre. Sæbys forsvar ser ud til at overraske de tekniske dygtige Åbyhøj spillere. Sæby har denne sæson fået tilgang af flere spillere fra Lundergaard basket, hvor specielt Pernille Skov står for mange forsvars-rebounds. Perioden ender 18-18.

Anden periode: Åbyhøj kommer bedst fra start denne periode, hvor de bringer sig foran 18-26 efter få minutters spil, men hjemmeholdet får igen styr på opspille og gæsternes føring bliver hentet ind. Ved halvleg har Sæby bragt sig foran med et enkelt point til stillingen 33-32.

Tredje periode: Igen skiftes begge hold til at føre, hvor Sæbys scoringer falder primært under kurven, mens Åbyhøjs skytter rammer fra distancen. Begge hold får tidlig i perioden holdfejl, som efterfølgende udløser straffekast. Her er Sæbys Signe Brandt sikkerheden selv, og samtlige kast bliver omsat til scoringer. Ved periodens slutning er stillingen så lige som 47-47.

Fjerde periode: Åbyhøj trækker sig tilbage i et mere kompakt forsvar for at lukke af for Sæbys ”drive” på kurven, samt for at ”blokke” Sæbys centerspiller væk fra kurven. Det giver til gengæld Sæbys skytter fra distancen mulighed for at få afslutninger, som udnyttes optimalt. Desværre ryger Sæbyholdet i fejlproblemer, og Sæbys høje centerspiller Pernille Skov må udgå 5 minutter inden i perioden med 5 personlige fejl, og få minutter efter må Sæbys Signe Brandt følge efter med sin 5. fejl.
Det ser nu skidt ud for Sæby med to af holdes dominerende spillere ude. Med bare 1 minut tilbage fører hjemmeholdet med 1 point 64-63, og Sæbys Christina Legaard må med bare 20 sekunder tilbage udgå med en skade, så holdet må spille kampen færdig med kun 4 spillere på banen. Med kun 5 sekunder tilbage får Sæbys Henriette Sørensen tilkendt 2 straffekast og begge bliver omsat til scoringer. Sæby fører nu med 3 point med få sekunder tilbage. Udeholdet forsøger med et 3 point skud i slutsekundet, men rammer ikke, og Sæby vinder kampen 66-63.

Scoringer for Sæby: Henriette Sørensen 20 point, Signe Brandt 17, Pernille Skov 12, Tina Hansen 8, Christina Legaard 7, og Lisbeth Kristensen 2 point.

Det var en overraskende men fortjent sejr. Spillerne på holdet fandt hinanden rigtig godt, og fint at spillerne kunne holde hovedet ”koldt” i de afgørende minutter af kampen. Stor ros til de nye på holdet, som gjorde det rigtigt godt. Desværre må holdet nok tilføje endnu en til skadeslisten. Christina Legaard som måtte udgå med en skadet skulder forventes ikke klar til de næste par kampe.

Næste weekend møder Sæby Kolding, som er nyoprykker til denne sæson.

SERIE 1 HERRER:
Sæbys herrer vandt også hjemme i en spændende og lige kamp mod Lundergård fra Hjørring med 51-46 efter at have været foran ved pausen 36-35.

Sten Frederiksen og Jan Jensen var bedst scorende for Sæby med 22 og 14 point.

RESULTATER Af WEEKENDENS KAMPE
1. division damer                        Sæby – Åbyhøj                                66 – 63

Periodecifre:

1                              18-18

2                              15-14

3                              14-15

4                              19-16

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Sæby vandt over topholdet fra Åbyhøj' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER