Festbrag med Jordnyderne<br>…

Festbrag med Jordnyderne

27. oktober 2015 - kl. 8:54 - af

IMG_9056I flere år i træk har madklubben ”Jordnyderne” afholdt kulinariske aftener i Voerså IFs klubhus med retter fra mange forskellige lande. Lørdag 24. oktober var det helt lokalt med retter, som kokkeholdet også stillede op med sidste sommer på Sæby havn, da TV2 Fri afviklede en madkonkurrence på havnen under navnet ”Dagens bedste livret”.

Forretten bestod af skrubbefilet med rejebisque og mos af jordskokker samt havtornelish.

Hovedretten var Voerså-gryde, der udelukkende bestod af ingredienser fra lokalområdet, og desserten var selvfølgelig kirsebærtrifle. Voerså fremfører sig som kirsebærby, og hvad ville være mere naturligt end at vælge kirsebær til dessert.

Alt var lokalt fra Voerså-området – og dog. Der var lige en enkelt torn i øjet. Da overkok Carsten Gade bød velkommen, var han i det ironiske og drillende hjørne. Han sagde. – Alt har vi selv plukket og hentet fra lokalområdet. Vi skulle også bruge nogle havtorn, og dem var vi nødt til at køre til Lyngså for at plukke. Bærrene så gode nok ud, så jeg håber ikke, det kan smages, de er fra Lyngså.

Det hele skulle skylles ned, og det foregik med Carlsberg øl, hjemmebrygget Voersåmjød, snaps brygget på strandmalurt samt en valnøddesnaps. Til de tre sidste drinks havde en af bryggerne denne kommentar. – Skoool! A ka gåt fortæl jer, at det hiele er lavve så lovle som movle.

(Skål! Jeg kan godt fortælle jer, at det hele er lavet så lovlig som muligt. Red.)

Hver gang de fem kokke har stillet frivilligt op, har der været fuldt hus. Det drejer sig ikke om at lave noget overskud, men for alles vedkommende er det interessen for maden, det drejer sig om. Indtil videre har kokkene, Karsten Thomsen, Lauge Mikkelsen, Carsten Gade, Michael Thomsen og Michael Schioldan kun fået ros for deres kulinariske evner. Jordnyderne har prøvet mad fra blandt andet Ukraine, Indien, Sydstaterne, Mexico, Nigeria, Sverige, Italien samt mange andre steder. Kokkenes sammensætning består af en livredder, to murere, en skolelærer samt en kvægavler, der også gør sig som konsulent indenfor landbruget. Dog skal der lidt malurt i bægeret, for bag succesfulde mænd står der altid nogle kvinder. Ekspertbistanden er hver gang kommet fra Ann Thomsen og Helle Schioldan.

Underholdning ved ”Skidt Mads”
Et musikalsk islæt på omkring en halv times tid gjorde stor lykke. Det var de tre spillemænd fra Voerså, der består af Kurt Jensen og to sønner. De spillede blandt andet ”Bjergkøbing Grand Prix” samt temaet til Matador og flere andre. Det gjorde de så godt, at de fik stående bifald, fra de omkring 65 fremmødte Jordnydere i klubhuset. En herre blev så rørt, at han at fik tårer i øjnene. Efter den lille koncert, gik han straks op, og gav de to drenge kr. 1.000 – til deling, mens farmand måtte nøjes med en pilsner.

Hvor og hvornår?
Overkok Carsten Gade vil ikke røbe noget som helst om, hvor det næste arrangement kommer fra, men Jordnyderne kan godt glæde sig, fortæller han.

Tekst og fotos. Cille Strøm

IMG_9069 IMG_9055 IMG_9054 IMG_9061 IMG_9063

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Festbrag med Jordnyderne
...'
til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER