Ung Sæbynit vinder novelle konkurrence

Ung Sæbynit vinder novelle konkurrence

22. oktober 2015 - kl. 9:18 - af

HerlufsholmFor at deltage i konkurrencen skulle man skrive en novelle i genren ”fantasy”, og kun fantasien satte grænser. Man måtte fortolke genren, nøjagtigt som man ville, blot historien indeholdt et element af magi, noget overnaturligt eller fabeldyr.

Konkurrencen var inddelt i tre kategorier: 10-12 år, 13-15 år og 16-18 år, og første pladsen i kategorien 16-18-årige gik til: Odium Puer, af Julie Risum Hansen fra Sæby.

Julie Risum Hansen fortæller: ”Jeg deltog, fordi det var et projekt, vi kunne være med til på forfatterlinjen på Efterskolen Venø ved Struer, hvor jeg går i 10. klasse. Jeg skrev mest, fordi jeg kan lide at skrive og tænkte aldrig på at vinde, og jeg brugte timerne på forfatterlinjen til at skrive i.

Vi havde en læsemakker, der skulle se vores historie igennem for stave- og kommafejl, men den sidste aften vi havde at skrive i, brugte jeg dog lidt længere tid på at kigge det hele igennem. Jeg er meget stolt af den, også selvom det var en udfordring, har det være en ide, jeg har haft længe. Uden jeg har vidst det, er der en masse hemmelige meninger og symboler i novellen, som jeg først lagde mærke til, da jeg læste det færdige resultat, og det syntes jeg var lidt sjovt at se. Jeg havde aldrig forventet at vinde, og glemte konkurrencen kort efter novellen var blevet sendt ind.

Vindernovellerne udgives på www.frilæsning.dk som forlaget ConDidact står bag. Der ud over modtager vinderne en indrammet plakat designet af forlagets tegner, Kim Svarer, som er baseret den enkelte vindernovelles handling.

1. pladsen i hver kategori udløser også en unik bogpakke fra Forlaget Tellerup.

Juryen, som skulle bedømme de indsendte noveller, bestod af: Jan Kjær, tegner/forfatter, Benni Bødker, forfatter og Dorte Roholte, der også er forfatter.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Ung Sæbynit vinder novelle konkurrence' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER