De regionale sociale tilbud er godkendt

De regionale sociale tilbud er godkendt

21. oktober 2015 - kl. 9:17 - af

region_presse_600x250Stort skulderklap til de sociale tilbud i Region Nordjylland efter regodkendelse af Socialtilsynet.

Høj kvalitet og valuta for pengene
Socialtilsynet i Nordjylland har nu afsluttet arbejdet med regodkendelse af samtlige sociale tilbud i landsdelen. Her har man bedømt, hvorvidt de enkelte tilbud lever op til en række nationale kvalitetsstandarder.

Indtil 2014 varetog kommuner og regioner selv tilsynet med egne sociale tilbud. Med Tilsynsreformen i 2014 blev det ændret, så tilsynet nu varetages af 5 eksterne enheder.

Sektorchef for Specialsektoren, Ole Bjerre Jakobsen, siger:
– Vi en fået bekræftet, at Region Nordjyllands 13 sociale tilbud leverer en rigtig høj kvalitet til borgerne, og at kommunerne får valuta for pengene, når de køber en plads hos os. Vi er selvsagt meget tilfredse med dette kvalitetsstempel, for det er afgørende for os at være en kompetent leverandør til de nordjyske kommuner.

Specialebørnehjemmene: Tilsynet har stor betydning
Et af de godkendte nordjyske sociale tilbud er Specialbørnehjemmene. Her er konstitueret forstander Ulla Pedersen meget imponeret over, hvor grundigt og vedkommende tilsynet har været:

– Det er altid godt at blive udfordret på drift og faglighed. Gør vi det, vi tror, vi gør, eller kan vi blive bedre? Her synes jeg virkelig, at tilsynskonsulenterne var dygtige til deres arbejde. De så på det gode liv for børnene og alle de berøringsflader, der er til familie og kommune.

– De faglige standarder, vi blev vurderet på, var meget vedkommende. Konkret fik de os bl.a. til at reflektere over den måde, vi har valgt at organisere os på i forhold til de børn og unge, som bor fast hos os, og de børn og unge, der kommer i aflastningsophold hos os, siger Ulla Pedersen.

Tak til personalet
Regionsrådsformand Ulla Astman siger:
– Vi er glade for, at vi med de 13 regodkendelser kan fortsætte vores arbejde for og med borgerne på vores tilbud. Det har været et langt forløb og et grundigt eftersyn, som har kostet en del ressourcer. Men vi er godkendt til UG med kryds og slange, så det er vigtigt for mig, at få sagt en stor tak til medarbejderne. Både for indsatsen i forbindelse med tilsynet, men jo i allerhøjeste grad også for deres daglige indsats.

Yderligere informationer

Læs om Socialtilsyn Nord, der arbejder med de nordjyske sociale tilbud

Se mere om Specialbørnehjemmene

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'De regionale sociale tilbud er godkendt' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER