Faunapassage – ikke yderligere projektering!

Faunapassage – ikke yderligere projektering!

20. oktober 2015 - kl. 13:05 - af

Vandmoelle600x250Teknisk Udvalg har på dets seneste møde tiltrådt en todelt indstilling fra Kommunaldirektøren om eventuel projektering af faunapassage for fisk ved Sæby Vandmølle.

Denne indstilling går på, at udvalget tager Naturstyrelsens udtagelse af indsatsen til efterretning og samtidig beslutter, at der ikke iværksættes yderligere projektering for faunapassage ved Sæby Vandmølle.

Der har her i avisen de seneste dage været en del debat og indlæg om muligheden for et alternativ projekt, som der efter sigende skulle kunne bevilges op til 13 mio. kr. til. Om Teknisk Udvalgs beslutning så også vil betyde, at der fra kommunal side er sat endeligt punktum i sagen, må tiden vise.

Tekst af Per Rye

5 kommentarer til “Faunapassage – ikke yderligere projektering!” under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

5 kommentarer til “Faunapassage – ikke yderligere projektering!”

 • Nu har man endelig mulighed for at få afsluttet denne sag til alles tilfrevdsstillelse og så afgøre man sagen på et grundlag, hvor der ikke er taget hensyn til de muligheder der foreligger. Det kan kun betegnes som dårligt arbejde, både fra den politiske og administrative side. Prøv lige at se på mulighederne en gang til, så vi kan få afsluttet den gamle sag en gang for alle. Tak.

 • hvad sker der for den her kommune..det er under al kritik…få den klump beton væk..selv turister står og rynker på næsen når de ser fiskene står og slår sig selv til døde for og komme op på den anden side..men sånt skal det åbenbart være i en fin kommune som vores..

 • Christian Rasmussen

  Vi må alle huske dette ved næste valg og lade være med at sætte vores stemmer ved folk der ingen interesse har i Sæby. Det nye projekt ville have tilgodeset alle interesserede, inklusive det økonomiske aspekt, men det ønsker de folkevalgte åbenbart ikke.

 • Det er helt ude i hampen der ikke er nogle ansvarlige byrødder som kan se at de midler der er til rådighed skal bruges på projektet, Hvordan kan det overhovedet ske at det stadig er det dyre projekt der er i spil. ja, jeg fatter det ikke. Det er 2015 og vandplanerne skal opfyldes. I Mange andre vandløb omkring os, end lige Sæby Å sker der fornuftige og gode projekter til fremme af fisk og fauna.
  Kom nu videre, så Sæby Å kan blive en fiskerig Å og attraktion for byen.

 • Jesper Christensen

  Ang.. artikel i Nordjyske vedrørende Sæby Vandmølle.

  http://nordjyske.dk/e-avis/nyheder/frederikshavn/aa-projekt-doemt-ude/e7af9886-1950-4d27-9ed7-4d6d84cdf390/6/1519

  Kan læse at både Lars Møller og Anders Brandt ikke er kommet videre siden de sidst fik et tilbud på +24 millioner. !!!?!!
  men fakta er:
  De er begge udmærket klar over at der i efteråret 2014 blev indgået en aftale om, at man skulle arbejde videre på det projekt, som Jan Nielsen DTU Aqua Silkeborg fremlagde.
  Her er der tale om en mindre indgribende opstrøms løsning og langt billigere ca. 9 millioner.
  Der er fuld opbakning til dette projekt, da det tilgode ser både kultur og natur. Der var deltagelse fra bl.a. Kommunen, Kulturarv Styrelsen og Sæby Museum og alle var klar i mæglet om dette.
  Hvorfor hr. Møller og hr. Brandt ikke er orienteret om dette, må de selv stå til regnskab for. De har ikke engang givet en begrundelse for hvorfor de ikke er up to date, men det kan jo næsten også kun blive for pinligt for begge!!?!!

  Hvis kommunen havde taget sig sammen og sendt dette projekt til Naturstyrelsen, så var der 10,7 millioner til projektet, samt 2,14 millioner til eventuelle erstatninger.

  Hvorfor gjorde de ikke det??

  Det er pinligt at læse, at de bliver ved med at tale om en nedstrøms løsning, som fysisk ikke er mulig pga. vejbroen. De begge ved udmærket godt, at fjernvarmen og vandforsyning har rør under broen kun en meter over vandspejlet og at de ikke kan omplaceres.

  Det er facts og sandheder, som man burde spørge de 2 politikere om.!?!
  Man kunne i samme omgang spørge de 2 politikkere om, hvorfor kommune bruger skatte kroner på vedligeholdelse af privat ejet stemmeværk.!?

  Jesper Christensen
  Formand
  Sæby Sportsfisker klub

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Faunapassage – ikke yderligere projektering!' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER