27 år med spændende rekorder i børnehøjde

27 år med spændende rekorder i børnehøjde

19. oktober 2015 - kl. 0:08 - af

Asbjørn Laubek bliver her  copyBørnenes Rekordbog er på gaden igen med endnu en udgave og med rekorder fra bl.a. Sæby.

Med seje billeder, nye rekorder og gamle, der ikke blev slået. Årets bog præsenterer over 400 nye rekorder og mere end 1.000 fantasifulde, fantastiske og flotte børnerekorder. En masse danske børn har givet den max gas og sat rekorder. De har grinet, svedt og hygget sig med hver og en af rekorderne.

Frederikshavn kommune er godt repræsenteret i bogen. Fra Frederikshavn er der bl.a. Nordstjerneskolen med det største kram – 1025 elever, kørestolsræs med fritidsklubben Solsikken, HotSpot-Frederikshavn med 32 børn der lavede et rigtig uhyggeligt halloween-skrig målt til 122,5 dB og 10 børn fra HotSpot gennem en hula-hop-ring på 16,54 sek.

Fra Sæby satte DDS spejderne rekord med 28 børn op på en Europapalle. Asbjørn Laubek fra Sæby Ro- og Kajakklub satte rekord i kajakvendinger med 35 vendinger.

Fra Ålbæk er der rekorder fra Sommerstart. Læs bl.a. om 268 hop over rundstok, holde en spand i strakt arm med 1,5 kg i 3 min. 22 sek. Farm Fun i Ålbæk der fik 20 piger til at lave Danmarks største kagemand.

Fra det øvrige Danmark kan læses om en papirflyver, der blev 5 meter lang og 3,5 meter bred, om en SFO i Padborg, der bagte et snobrød på 1,295 m i ét stykke, og om 88 klubbørn i UngSyd, der ved H. C. Andersen Festivals i Odense formede en eventyrkollage på 2,44 m x 2,44 m. Og du vil finde William Dam Madsen fra Gistrup Skole, der fik sat 60 klemmer i ansigtet. Og stakkels Linus Blindbæk Hemmingsen, der tabte 4 kindtænder på et døgn. Kan du og dine venner slå de 24 børn, der fandt plads i en VW Beetle i TV2Nord? Kan du opremse pi med 150 decimaler på 1,5 minut, eller kan du lave 100 vejrmøller fuldstændigt synkront med din veninde? Du kan selvfølgelig også læse om alle de skøre og sjove ting , som børn samler på, lige fra husholdningsglas til hulsten, Anders And, fodboldkort og karamelpapir.

Børnenes Rekordbog er et pædagogisk projekt, hvis fornemmeste opgave er at styrke fællesskab, fantasi, spontanitet og kreativitet hos børn og give dem et sted, hvor de kan konkurrere på egne præmisser. Det er både SFO’er, klubber, spejdere, skoleklasser, kammerater og enkeltpersoner, som hvert år indsender rekordforsøg inden for kategorierne: flest, mindst, størst, længst, højest, hurtigst, maraton, samlinger m.fl.

I år fejres udgivelsen i Thyborøn Kystcenter lørdag 24. oktober, hvor rekordbogens lokale regionskontor i Nordvestjylland vil byde på sjove rekordaktiviteter, sammen med de øvrige regionskontorer i Danmark.

Vil du/I prøve at komme i bogen til næste år, kan man kontakte regionskontorerne her i kommunen for yderligere oplysninger. HotSpot-Frederikshavn: Palle Thomsen, path@frederikshavn.dk. Freelance fra Frederikshavn: Henrik Jensen, hejlers@hotmail.com eller freelance fra Ålbæk: Ole Svendsen, omsvendsen@aabf.dk.

Forside 2016 udgaven

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af '27 år med spændende rekorder i børnehøjde ' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER