Danish Crown får ny øverste chef…

Danish Crown får ny øverste chef…

1. oktober 2015 - kl. 11:03 - af

Kjeld550Danish Crowns CEO gennem 27 år Kjeld Johannesen (62) har valgt at fratræde per 1. april 2016. Medio november i år tiltræder hans efterfølger Jais Valeur (52) for at skabe den bedst mulige overgang.

Kjeld Johannesen meddelte allerede for godt et år siden, at han ønskede at fratræde i løbet af foråret 2016 efter 45 år i branchen. Han har beskæftiget sig med slagteribranchen, siden han som 18-årig fik plads som kontorelev på slagteriet i Hurup.

I 1988 satte han sig i CEO-stolen i det nordjyske slagteriselskab Wenbo, og i 1990 etableres Danish Crown og bliver startskuddet på konsolideringen af den danske slagterisektor. En konsolidering, der med fusionerne med hhv. Vestjyske i 1998 og Steff Houlberg i 2001 endegyldigt cementerer Danish Crowns rolle som en af Europas førende fødevarevirksomheder.

De seneste 15 år har Kjeld Johannesen især haft fokus på en international udvikling af koncernen. Med strategisk opkøb i en lang række lande har Danish Crown i dag en markant markedsadgang globalt.

Når han i begyndelsen af det nye år overlader stolen til en anden, overlader han også styringen af en international koncern, som igennem en årrække har været verdens næststørste på sit område, og som i dag er verdens største eksportør af svinekød.

– Kjeld Johannesen er en unik leder, som over årene har formået at binde hele værdikæden sammen. Han har forstået at udvise både stor forståelse for ejersiden – og har samtidig haft fokus på den stadig mere internationale udvikling af afsætningen. Jeg tror ikke, at man mange steder i erhvervslivet kan pege på et menneske med mere detaljeret kendskab til alle lag i en virksomhed, siger koncernens bestyrelsesformand Erik Bredholt.

Til at overtage den alsidige opgave har Danish Crowns bestyrelse efter en grundig søgeproces valgt Jais Valeur. Jais kommer fra et job som Executive Vice President hos Arla Foods, hvor han med enkelte afstikkere til hhv. Royal Unibrew og New Zealand Dairy Board har været siden 1986 i en række funktioner.

– Jais Valeur har både et indgående kendskab til international afsætning – og en stærk forståelse for, hvad det vil sige, at en stor koncern er ejet af sine råvareleverandører. Vi har valgt ham, fordi vi er overbeviste om, at han er den bedste til at løfte den tunge arv efter Kjeld Johannesen, siger Erik Bredholt.

Danish Crowns bestyrelsesformand peger også på, at det er sundt for en stor koncern ind imellem at få nyt blod tilført.

Jais Valeur tiltræder medio november, og efter en kort introduktionsperiode overtager han det fulde ansvar i begyndelsen af 2016.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Danish Crown får ny øverste chef... ' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER