Læserbrev: Hvem skyder efter vores kat?

Læserbrev: Hvem skyder efter vores kat?

30. september 2015 - kl. 0:05 - af

laeserbrev_hav_600x250Hvem er det der flere gange har forsøgt at skyde vores kat omkring Nejsiggyden i Sæby?

Katten er en rolig sort og hvid hankat, og det er helt sikkert 2. gang, han kommer hjem med skudhuller efter hagl. Kom frit frem og lad os tale om det. Hvad er det, han gør, som er til så stor gene, at du mener, det er nødvendigt at skade katten, i stedet for bare at skræmme ham væk?

Hvis du vidste, hvor mange rotter han kommer hjem med, ville du nok stille en skål vand ud til ham i stedet.

Der ligger min.1 død rotte om ugen på græsplænen i sommerperioden, og 1 hun rotte kan blive til 1.000 rotter på et år, det er mange. og hvis han henter dem hos dig, får du desværre snart et alvorligt rotteproblem.

Et lille uddrag fra Loven:

Hvis en kat, tam kanin eller andre dyr strejfer rundt på din grund, er det tilladt at fjerne dyret på en ”hensigtsmæssig måde”, fx ved at jage det væk eller forsøge at indfange det. Med hensigtsmæssig menes, at dyret ikke må opleve unødvendig smerte eller lidelse.

Hvis du fanger dyret, skal du hurtigst muligt, og senest inden for 24 timer, kontakte ejeren. Hvis du ikke ved, hvem dyret tilhører, skal du kontakte politiet. Det er din pligt at fodre og passe dyret forsvarligt.

René Larsen

15 kommentarer til “Læserbrev: Hvem skyder efter vores kat?” under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

15 kommentarer til “Læserbrev: Hvem skyder efter vores kat?”

 • Svend Kongsbak

  Godt at citere et lille uddrag fra Mark og vejfredningsloven, men samme lov siger også at man SKAL holde sine husdyr på egen grund og ikke lade dem strejfe om i nabolaget, hvorfor så ikke også citere dette afsnit. Når katten kommer hjem med ihjelbidte rotter er det fordi katte ikke kan lide at æde dem, men når den er så dygtig en jæger fanger den også mange fugle som den æder på stedet og måske er der nogle haveejere som ikke gider fodre fremmede katte med deres fugle, så derfor hold det vilddyr inde på din engen matrikel som loven påbyder dig.

 • Ernst Andreasen

  Katteloven er der, og har været der imange år. men ikke ret mange overholder den, selvom de fleste der har katte nok kender til denne lov.Rigtig mange vælger stadig at det er i orden at deres katte render overalt. En kat dæber i gennemsnit 80 fugle om året, og hvis den er stopfodret hjemmefra med kattefoder, gider den ikke tage hverken mus eller rotter. Men jeg mener det er noget forfærdeligt svineri at skyde efter dem, og også dyrplageri. Hvis de skal skydes, så få en jæger til det, og 2 km udenfor byen.
  PS. App rotter:lad være at fodre fugle på jorden, det tiltrækker rotter.

 • Svend Kongsbak

  Til orientering så kan rovdyrplagede grundejere let bygge en mårfælde (ikke en kattefælde) eller købe en sådan i butikker som handler med landbrugsudstyr og vælger man at købe den fylder den ikke mere end den let kan stå i et hvilket som helst bagagerum, man behøver altså ikke at have trailer med ud for at købe den. Noget af det bedste man kan bruge som lokkemad er feks, skind fra røgede fisk eller fersk fiskeaffald som især tiltrækker mår, vild mink eller andre rovdyr i samme størrelse, men husk at hvis de skal aflives skal det foregå humant og efter jagtlovens bestemmelser, eller køres mindst 20-25 km. væk inden de igen sættes ud i det fri, ellers har i dem tilbage dagen efter.

 • Undskyld mig men helt ærligt så er det sku da trist hvis vores katte ikke kan få lov til at rende frit uden at der er nogen der skyder efter dem. Hvad er det da for et samfund!! Katte tager mus, muldvarper, fugle og af og til en rotte det er deres natur !! De fugle de tager er som regel de svage, som ikke kan overleve så det er vel i orden.
  Men jeg håber da at den person der skyder efter jeres eller andres katte blir pågrebet for det er bare ikke okay

 • Svend Kongsbak

  Ja vist er det forkert at skyde efter katte med et luftgevær, men det er lige så forkert at lade disse rovdyr løbe frit omkring, det har i øvrigt været forbudt i årtier, så derfor katteejere lær at følge loven som alle andre borgere og hold for eftertiden disse kræ indenfor jeres egen matrikel i kan vel ikke være så ubegavede at i ikke selv kan læse hvad der står i loven om dette emne.

 • Helt ærligt det er ikke ulve der skrives om med tamme katte!!! Du fare jo op Svend men… Det er måske dig der er den skyde gale person… ???

 • Svend Kongsbak

  BS prøv lige at forklare helt konkret hvorfor du mener at katteejere ikke skal overholde loven samtidig med at du kræver at alle andre gør det, at lade kattene løbe frit omkring er et brud på loven og derfor en form for selvtægt, at skyde efter dem er også en form for selvtægt og set objektivt kan den ene lovovertrædelse vel være den anden værd, for ved at lade kattene løbe frit omkring viser katteejerne jo at de er bedøvende ligeglade med om kattene omkommer i trafikken eller forsvinder på anden måde.
  Den tager svage fugle siger du, helt rigtigt, løse katte mæsker sig hvert år i fugleunger som endnu ikke er fuldt optrænet i ar flyve, men kunne blive til gode og stærke voksne fugle som året efter kunne have luget ud blandt insekter og snegle som haveejere skal slås med, desuden er der også et hygiejnisk problem med disse omstrejfende grisemikler, tænk dog på at der er folk i jeres nabolag som har små børn og derfor også sandkasse i haven som disse omstrejfere elsker at skide i og hvis så små børn får sand i munden fra en sådan sandkasse er det næsten helt sikkert at de skal til lægen og have en ormekur, det er heller helt billigt at skulle skifte sand i sådan en sandkasse for ikke at tale om alt det arbejde der er ved at rydde op efter disse grisemikler. Dvs. uanset hvad i som katteejere mener, så er loven der og det kunne være rart hvis i lærte at overholde den. Hvorfor synes i at det er i orden at andre folk skal belemres med alle disse besværligheder som omstrejfende katte er årsag til?

 • Ernst Andreasen

  Katteejere har det nemmest med denne kattelov, de kan bare ignorere den, det har vist aldrig nogen konsekvens. mens det er andre (f.eks nabo til katteelskere) der har alt besværet, hvis de vil prøve at få gjort noget ved katteplagen . som regel vel med dårlig naboskab til følge.

 • Utrolig dyrefjendske kommentarer. Jeg går udfra fugle heller ikke må flyve hen over dit “luftrum”.

 • Svend Kongsbak

  Torben Pihl, hvad er det dog for noget ubegavet vås du lukker ud, her er IKKE tale om dyrefjendske kommentarer, men blot om at katteejere skal overholde loven som alle andre, der er blot nogen som ikke ønsker at have disse svinske katte til at husere på deres grund og desuden er det sådan at katte for den Danske natur er et fremmed dyr, den har aldrig forekommet i den danske natur, hvis der er noget du er uenig om i denne debat, så forklar lige i medfør af hvilken lov du mener i katteejere bare kan lade disse skadevoldende rovdyr til stor gene løbe frit rundt inde på andres parceller. Hvis nogen føler sig særlig generet af katte skulle i måske overveje at fodre disse omstrejfende katte med en lille klat fiskefars indeholdende en enkelt knust magnesiatablet, og kun en af hensyn til kattens størrelse, det bevirker at når er nået hjem og skal have noget bagud når den ikke kattebakken, men sætter i stedet for en 2-3 meter lang tynd stråle rundt i rummet da de fleste katte har det med at løbe rundt om sig selv hvis de får tynd mave, når en ketteejer har prøvet det et par gange hæver det sikkert begavelsen så meget at de kan finde ud af at lave en indhegning på egen grund så at omegnen slipper svineriet med at have disse dyr til at løbe frit rundt.

 • Den eneste ubegavede her er vist dig. Jeg stopper her. Du er for langt ude. Spis du din fiskefars og dine magnesiumtabletter selv.

 • Mette Gregersen

  Man skyder ikke efter et husdyr… uanset hvad. …. hvad der ellers er skrevet, hold da op…. jeg græmmes faktisk. Man skyder ikke efter et husdyr !!!

 • Nej det er IKKE i orden at skyde efter katte med en lille luftbøsse, det er ikke blot ulovligt, men også dyrplageri. Men det er også ulovligt at have katte rendende løse over hele det ganske land og her har vi problematikken. Katteejere nærmest forlanger at alle andre skal overholde loven, mens de som en selvfølge bare kan gøre som de vil og blæse loven en lang march. Tænk hvis hundeejere også bare lod deres hunde løbe løse over alt, men det gør de ikke, om det er fordi de er bedre begavede end katteejere og derved bedre kan forstå lovtekst er det ikke let at blive klog på.

 • Ernst Andreasen

  Fugle må gerne flyve over vores territorium. Vi har såmænd hele 2 foderbrætter, og der er op 10 redekasser rundt omkring, og der er fugle i dem alle. En kat eller 2 der har sin faste vandrerute er også ok. Det er kattens natur at have sin faste vandrerute, men når der kommer alle mulige mærkelige løse katte er det for meget. Jeg mener at rigtig mange katteejere, dog ikke alle er meget uansvarlige med deres husdyr.
  Her er nogle skræmmende eksempler om de så evigt gode katteejere.
  Der er ikke noget at sige til der render mange katte rundt omkring.
  Kattepine: 500.000 herreløse katte strejfer løs i Danmark
  Antallet af herreløse katte er alarmerende højt. Vi må tage ansvar, lyder det fra dyreværn over hele landet.
  Derfor går dyreværnsforeninger landet over sammen om at skabe fokus på det store katteproblem med kampagnen
  ‘Danmark svigter kattene’.
  Kattesommer og smid væk-killinger
  Folk synes, det er hyggeligt at have killinger, men så bliver de større, og så kan de ikke komme af med dem
  og så ender de i papkasser rundt omkring, siger Anne Trane.Dyrenes Beskyttelse
  Et stigende antal kattekillinger ender livet i en skraldespand eller i en gammel sportstaske
  eller papkasse på jorden.
  Sidste år registrerede Dyrenes Beskyttelse cirka 1800 såkaldt dumpede katte,
  hvilket er 600 flere end året før. Også Kattens Værn melder om en stigning i antallet af katte,
  som ingen vil kendes ved.
  En skraldemand ringede for nylig og spurgte, om han måtte komme med alle de kattekillinger,
  han finder i skraldespandene. Han var godt træt af at kvase dem. Og det er jo foruroligende
  Rikke Christensen-Lee, internatleder, Dyrenes Beskyttelse
  Mange katte er hjemløse.
  De ender på gaden, når deres ejere ikke gider have dem mere.
  Fakta: Herreløse katte
  Der er op mod 500.000 herreløse katte i Danmark.
  Til sammenligning er der cirka 650.000 ejerkatte.
  Dyreværnsorganisationerne oplever alle flere og flere henvendelser om herreløse katte i nød.
  Alene fra 2011 til 2013 er Dyrenes Beskyttelses kattesager steget med 56 procent.
  De mange katte i nød koster dyreværnsorganisationerne mange penge.
  Kattens Værn bruger årligt omkring tre millioner kroner på herreløse katte,
  Dansk Dyreværn Århus bruger over en million kroner, og Dyrenes Beskyttelse bruger cirka 26 millioner kroner.
  Dyreværnsforeningernes internater skaffer årligt nye hjem til 10.000 katte.
  (Kilde: Dansk Dyreværn Århus)

 • Ja det er ret høje tal ang. herreløse katte, men problemet bliver helt sikkert ikke løst før folketinget indser at det igen er nødvendigt at opføre katten på jagtlovens tabel som jagtbart vildt. I Australien har regeringen lige besluttet at der skal aflives mindst 2.000.000 vilde katte frem til år 2020, selvfølgelig under store protester fra såkaldte kendte kunstnere som her ser deres store chance til at optræde son nogle ubegavede kloge-Åger, som ikke kan indse at en del af Australiens sjældne dyrearter er truede af udryddelse fra disse vilde katte som folk bare har smidt fra sig ude i naturen så de bare kan yngle sig til en helt ukontrollabel bestand, en tendens som vi desværre også oplever herhjemme alene pga. katteejernes uansvarlighed og ligegyldighed. Hvor mange ællinger i feks. Sæby å tror i ikke bliver ædt af omstrejfende katte hvert år??

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Læserbrev: Hvem skyder efter vores kat?' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER