Høstfest i Hørby<br>…

Høstfest i Hørby

18. september 2015 - kl. 11:28 - af

IMG_4870En af efterårets store traditioner fra gammel tid er, at man fejrer det, når høsten er i hus. I dag fejres høsttiden stadig mange steder – også selvom vi bor i byer eller går på efterskole.

På Hørby Efterskole har man de seneste år valgt at genoptage den gamle tradition og afholdt en høstfest for eleverne, når efteråret har sat ind og de omgivende marker er høstet. Dette efterår er ingen undtagelse, for torsdag d. 17. september holdt man høstfest på efterskolen for alle 130 elever.

Nu er Hørby Efterskole jo hverken en landbrugsskole eller har landbrugsproduktion, men alligevel er temaet “bondegården”, hvilket resulterer i en masse festligt udklædt unge mennesker. Man kunne således møde alt fra bondekarle og -piger til køer, katte og en enkelt helt blandt festens deltagere.

Middagen blev serveret med ægte, hjemmelavet “husmandskost” i skolens nyrenoverede spisesal, der var pyntet op til høstfest med ternede duge, halm og efterårsblomster. Skolens køkken havde lavet stegt flæsk med persillesovs, kartofler og æblekompot. Til dessert var der rødgrød med fløde og eleverne var vilde med den gammeldags mad. En god solid landmandskost! Men der skulle også en god portion energi til at overkomme alle aftenens aktiviteter. Først var der konkurrence i rundballeræs og traktortræk – her dystede eleverne i at skubbe en stor, tung rundballe i mål, og bagefter i en trækkekonkurrence mod en ægte John Deere traktor – som fik kamp til stregen, men som vandt på udholdenheden.
Efter konkurrencerne og middagen var der høstbal i skolens hal med fællesdans og flere konkurrencer inspireret af landlivets strabadser. Eleverne dystede således i gummistøvlekast, tovtrækning, i at “må’ve u’” og udføre dressur. Alle fik rørt sig og grines, så der blev flere ømme mavemuskler.

Ovenpå aktiviteterne blev der serveret aftenkaffe med kage, og der var underholdning med sang og musik. Det blev en aften, hvor alle fik grinet og moret sig, og oplevet den ægte efterskolestemning, hvor man er en del af et fællesskab, hvor man kan fjolle, dumme sig og grine, uden at det bliver utrygt eller kejtet. En ganske almindelig torsdag aften kan på en efterskole som Hørby blive til noget ganske særligt – når blot man bruger sin fantasi og hygger sig sammen.

IMG_5021 IMG_5062

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Høstfest i Hørby
...'
til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER