Problemer med tilgængelighed i Sæby

Problemer med tilgængelighed i Sæby

17. september 2015 - kl. 10:36 - af

Torvet_600x250Tilgængelighedsudvalget har drøftet henvendelser om tilgængelighed 3 forskellige steder i Sæby.

En henvendelse er fra Krystalcaféen ved Krystaltorvet i Sæbys midtby, hvori indgår ledelinjer og placering af bænke på Krystaltorvet. Det påpeges tillige, at det fortsat er et problem, at der bliver parkeret rollatorer og El-crossere på ledelinjen.

Tilgængelighedsudvalget har drøftet henvendelsen og konkluderet, at der har været taget kontakt til Vejmyndigheden. Der er ingen instanser eller myndighed, der kan udstede påbud i sådanne sager. Man har modtaget svar, som informerer om, at udover de direkte bestemmelser i færdselsloven er det også grundreglen i loven, at trafikanter, bilister såvel som fodgængere, skal optræde hensynsfuldt og udvise agtpågivenhed, så der ikke opstår fare eller forvoldes skade på eller ulempe for andre og således, at færdslen ikke unødigt hindres og forstyrres. Man skal både som fodgænger og bilist sikre fremkommelighed i trafikken.

Tilgængelighedsudvalget anser hermed sagen som afsluttet.

En anden henvendelse var fra lederen af ”Sæby tilbage til Sæby” om adgangsforhold til Trafikcentret syd for Sæby. Der er en trappe med en rampe i midten til centret. Rampen er for stejl til, at man kan køre der på El-crosser, så den eneste vej er via rundkørslen.

Tilgængelighedsudvalget har besluttet, at det undersøges, om der foreligger nogle gamle aftaler i forbindelse med byggeriet af Trafikcentret med hensyn til tilgængelighed. Hvis der i byggesagen ikke er stillet krav om adgangsforhold og tilgængelighed på de udvendige arealer, kan der ikke efterfølgende stilles krav overfor lodsejer eller kommune. Der arbejdes videre med sagen.

Desuden er Park og Vej blevet kontaktet af en borger fra Sæby vedr. belægningen på Sæby Torv og i midtbyen, der generelt består af brosten, som kan gøre det vanskeligt for kørestolsbrugere og for rollatorbrugere at komme rundt. Nogle steder er der problem med manglende ramper.

Tilgængelighedsudvalget har besluttet, at der på nuværende tidspunkt ikke er afsat penge i driftsmidlerne til renovering af belægningen på Sæby Torv. Dette vil kun ske i forbindelse med en koordineret renovering i området. Manglende ramper vil det dog være muligt at etablere. Hvis der er sætninger i belægningen på Torvet eller gågaden, vil dette blive rettet op.

Der aftales en besigtigelse af området, hvor man samtidig vil se på, hvor det er muligt at etablere ramper.

Den 21. september har Handicaprådet de samme punkter på dagsordenen som orienteringssag. Det indstilles til rådet, at man beslutter at tage orienteringen til efterretning.

Tekst af Per Rye

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Problemer med tilgængelighed i Sæby' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER