Flere afsløringer om politiets nye fotovogne

Flere afsløringer om politiets nye fotovogne

10. september 2015 - kl. 9:11 - af

fotovogn_600x250Først var det motorcyklisterne, der gik fri af fotovognene, men nu viser det sig, at alle trafikanter, der kører langt over fartgrænsen på motorvejene, ikke behøver at frygte politiets nye fotovogne.

Politiet kan ikke bruge de nye fotovogne ved høje hastigheder på motorvejene. Det erkender Rigspolitiet overfor TV2 Nord.

”Det er et softwaremæssigt problem”, fortæller Arne Martinsen, vicepolitiinspektør, Rigspolitiets Nationale Færdselscenter.

Hvis man kører mere end 140 kilometer i timen, får man et såkaldt højhastighedstillæg oveni bøden. Men softwaren kan lave fejl i tillægget. Derfor bliver ingen af landets 100 nye fotovogne brugt til at måle høje hastigheder på motorvejene.

”Af hensyn til retssikkerheden skal vi være sikre på, at de bøder, vi udskriver, er i overensstemmelse med det, de skal være”, forklarer Arne Martinsen til TV2 Nord.

”Når man udvikler et system, så dukker der måske nogle ting op, som volder problemer. Det kan være, at vi om nogle år får et system, som rent faktisk kan måle både det ene og det andet, som du efterspørger”, siger Arne Martinsen, vicepolitiinspektør, Rigspolitiets Nationale Færdselscenter.

Politiet kan bruge de nye fotovogne på motorvejene, når der er vejarbejde og dermed nedsat hastighed.

 

 

En kommentar til “Flere afsløringer om politiets nye fotovogne” under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

En kommentar til “Flere afsløringer om politiets nye fotovogne”

  • Det er da utroligt alt det de offentlige instanser køber ind og som ikke virker. Togsæt som aldrig kommer ud at køre, helikoptere som ikke kan flyve, It-systemer som ikke fungerer og nu milliondyre fotovogne, som på nogle områder er helt uanvendelige hvis man da lige ser bort fra den beskæftigelsesterapi som ligger i dem. Af en eller anden uransalig årsag kommer jeg dermed altid til at tænke på heste-kreatur og grisehandler fra mine helt unge dage som havde det motto, (især når han sad inde på markedskroen i Aalborg): Det har altid været sådan at dem som ikke vil åbne øjnene, i stedet må åbne pungen.

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Flere afsløringer om politiets nye fotovogne ' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER