En uge med cykeltur og løb – en strækning på 600 km

En uge med cykeltur og løb – en strækning på 600 km

9. september 2015 - kl. 0:02 - af

IMG_8929_600x250De brugte en uge af deres sommerferie. De havde selv planlagt ruten. Hver dag med 90 km cykling og 30 km løb. Sådan var det egentlig planlagt, men sådan kom det ikke til at gå. På grund af knæproblemer måtte den ældste af de to cykle hele ruten, mens den anden gennemførte det planlagte.

Der er tale om brødrene 47 årige Flemming Nielsen, der er bosat i Sæby, og lillebror 44 årige Karsten Nielsen, der bor med sin familie i Voerså.

– Vi har svedt meget, brugt noget energi og ikke mindst testet os selv, siger Flemming Nielsen og bunder en coladåse for anden gang efter at være kommet i mål på Voerså Stadion fredag 4. september.

– Vi har været Vendsyssel og Thy rundt, og vi havde faktisk rigtig godt vejr hele vejen – næsten da. Vi var heldige ude ved Agger Tange at have medvind nordpå mod Hanstholm, da vi cyklede. Det var en pragtfuld tur. Vi var også heldige med materialet holdt og fungerede perfekt, og vi havde så godt som ingen uheld. Jahh – det vil sige et par småuheld. Jeg var uheldig i Nørre Sundby da vi skulle stoppe for rødt, mens vi var på cykler. Jeg glemte at skoen var spændt fast i tåclipsen, og pludselig lå jeg og rodede rundt – heldigvis i noget græsrabat. Det kan man jo kun lære af. Karsten har i nogle dage haft problemer med en tå, men det kan han selv fortælle om, siger Flemming Nielsen.

– Hvad er det for noget vrøvl? Det er da ikke noget. Det skal der ikke skrives om. Det er ingenting, sagde Karsten og fik hurtigt samtalen drejet over på noget andet, mens han slukkede tørsten og så meget slidt ud, men han havde også 5 x 30 km + 5 x 90 km cykelture i benene.

Aldrig mere – og dog
Ved målet blev brødrene modtaget af familien og nogle få venner. Nogen egentlig velkomstkomité var der ikke tale om. Da brødrene kom i mål, sagde de begge to. – Aldrig mere, aldrig. Folk der kender dem begge ved, at det kun er til næste år, for brødrene er kendt for at afprøve grænser.

Elendige cykelstier
– Jeg ved ikke, hvad der sker, men når vi er blevet enige om aldrig mere, så kommer Karsten igen hvert år med nye planer, og ”dum” som jeg er, hopper jeg på den hver gang, som det tynde øl. Jeg kan jeg fortælle, at rigtig mange cykelstier er i en elendig forfatning. Mange steder er det kun grus og sten samt masser af huller. Da vi var omkring Gjøl 1. september, troede vi, der var udbrudt krig, men det var efterårsjagten, der var gået ind ved fjorden og kanalerne, fortæller Flemming.

Budget og sponsorer
Vores budget ligger lidt over kr. 6.000 -. Heraf har vores forældre sponseret kr. 1.000 –, mens Sportigan og Cykelgården i Sæby har sponseret os med naturalier, og vi er meget taknemmelige for det hele. Mens vi var i Sæby, var vi en tur hos begge sponsorer og hilse på og sige tak for hjælpen, fortæller Flemming Nielsen.

Lugt og skægstubbe
Straks Karsten kom i mål, fik han et stort knus af sin yngste søn Anders. Også fru Laila fik et ordentligt knus, et lille kys og sagde. – Puha; det duftede ikke godt. Det er godt, det ikke er mig, der er kyssepige i Tour de France.

Lørdag havde brødrenes forældre, Hilda og Henning Nielsen, Voerså, inviteret familien på stjerneskud, øl og en lille skarp til halsen for at fejre brødrenes hjemkomst fra strabadserne.

Tekst. Cille Strøm


IMG_8933 (2) IMG_8930 (2) IMG_8935 (2)IMG_8934 (2) IMG_7777 IMG_8932 (2) IMG_ 6666

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'En uge med cykeltur og løb - en strækning på 600 km' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER